Как да си направим парник в градината – напоследък много

...
Как да си направим парник в градината – напоследък много
Коментари Харесай

Как да си направим парник в градината – различни идеи в снимки


Как да си създадем парник в градината – в последно време доста хора се интересуват от другите типове парници. Те събират най-различни хрумвания, с цел да могат да осъществят и своя желан парник в градината.

Построяването на оранжерия в градината ви разрешава да отглеждате обичаните си цветя, зеленчуци и билки през цялата година. Оранжериите обезпечават на и растенията топлота през зимата и хладина през лятото, което ви разрешава да участвате в обичаното си занимание всеки ден от годината.

Сега ще разгледаме през какви стъпки би трябвало да преминем, с цел да изградим мечтаният от нас парник:
1. Изберете типа на оранжерията
Тази стъпка е една от най-критичните в построяването на оранжерия и може да дефинира функционалността и успеваемостта на цялата ви интервенция. Всяка оранжерийна структура е особено проектирана за избрани приложения и се употребява най-добре по разнообразни способи.

Дали ще извършите вашият парник под формата на тунел или пък с покрив, дали ще е вкопан в земята или не, дали ще е невисок или пък задоволително висок, с цел да можете да се разхождате изцяло изправен, зависи единствено от вашите потребности и визии. Но от решението на този стадий ще зависи бъдещата ви успеваемост на работа.
2. Врати и подобаващ инвентар
По-големите оранжерии имат потребност от врата. По-малките такива не се нуждаят от врата. Помислете авансово за подобаващите способи за влизане и излизане, които са по едно и също време функционални и отговарящи на характерния тип, който се пробвате да постигнете.

Изборът на инвентар, който държи вашата конструкция дружно, е друга сериозна стъпка в построяването на оранжерия. Трябва да сте сигурни, че вашите проекти за парници включват подобаващите гайки, болтове и скоби, тъй че вашата структура да бъде допустимо най-здрава даже при най-суровите метеорологични условия.
3. Изберете вашето покритие – по какъв начин да си създадем парник  Изберете вашето покритие - по какъв начин да си създадем парник
Изборът на уместно покритие е основна стъпка в основаването на ефикасна среда за развъждане във вашата оранжерийна конструкция. На пазара се предлага многообразие от покрития от разнообразни материали и дебелини. Така ще си гарантирате, че имате опция да изберете точното покритие, което дава отговор на вашите потребности и бюджет.

Тези покрития са здрави и издръжливи и няма да се раздерат при сурови метеорологични условия като сняг и вятър. Можете да изберете покритие от полиетилен, стъкло, поликарбонат и други
 съвет, знаете ли че
Съвет: в случай че изборът ви е покритие от полиетилен, съветваме ви да закупите от тъй наречените многослоен (термо) полиетилен, който ще издържи доста по-дълго във времето. А и също по този начин този вид найлон покачва добивите с 10 – 30%. Друга подобаваща алтернатива съставлява тъй наречените армиран найлон, който е укрепен с мрежа от влакна.
4. Охлаждане и вентилация  Охлаждане и вентилация
Често срещан въпрос, когато хората питат по какъв начин да построят оранжерия, се отнася до вентилацията на оранжерията. Наложително е да включите метод да охладите оранжерийната си конструкция, с цел да предпазите растенията от прегряване през лятото.

Има огромно многообразие от охладителни системи, в това число варианти за механична вентилация, естествена вентилация и помрачаване. За най-лесно обаче и без да влагате каквито и да било спомагателни средства, просто би трябвало да предвидите няколко отваряеми елементи от парника, които да отваряте при потребност.
 съвет, знаете ли че
Знаете ли, че: в наши дни има съвременни системи, които могат да ви оказват помощ в развъждането на градинските растения в парника. CO2 генератор може да способства за възстановяване на растежа на вашите растения. А инсталирането на елементарна система за напояване може да подсигурява, че вашите растения ще бъдат вярно напоени от самото начало.

Завършваме с няколко хрумвания за оранжерии и парници, с които да вдъхновим бъдещият ви план.

Оранжерия вид „ Плевня “
 по какъв начин да си създадем парник
Тази концепция е за оранжерия в жанр плевня, която ще ви помогне да отглеждате вашите растения. В същото време тя наподобява много стилно със здравите си гофрирани железни и оранжерийни пластмасови страни.
Куполна оранжерия (геодом) – по какъв начин да си създадем парник  Куполна оранжерия (геодом) - по какъв начин да си създадем парник
Използвайки тази концепция за парник, вие ще получите оранжерия, която е лека, само че сигурна. Тя гълтам доста светлина и има доста повърхност за развъждане на най-различни зеленчуци. Трябват ви някои базови дърводелски умения и вие ще сте в положение да си я извършите сами.

Евтина оранжерия с пръчки и найлон
 Евтина оранжерия с пръчки и найлон - по какъв начин да си създадем парник
Това е най-евтиният и елементарен вид за оранжерия в градината. Все отново си има своята специфичност и в случай че до момента не сте правили, първоначално може да ви се стори малко комплицирано. Но не се тормозете, доста скоро ще ви се види като детска играчка. А най-хубавото е, че този вид парник работи много дейно и е доста елементарен за поддръжка.

Оранжерия от остарели прозорци
 Оранжерия от остарели прозорци - по какъв начин да си създадем парник
Ето още една концепция за бюджетен парник от старите прозорци. Не е мъчно да се направи, само че би трябвало да се внимава да не остане празен ход сред обособените прозорци. Защото по този начин парникът няма да бъде ефикасен.
Оранжерия от греди  Оранжерия от греди - по какъв начин да си създадем парник
Този вид парник е съвършен за всяка градина и за всеки градинар. По трудоемък е за осъществяване и е по-скъп от някои други планове, само че пък един път приключен, ще се радвате на доста здрава структура, която няма да се постанова да попрявате всяка година.

Мини парник от дъски
 мини парник от дъски
Този вид парник е супер елементарен за изработка и е елементарен за обслужване. Единственият му минус е, че няма доста повърхност за засаждане на вкусни култивиран зеленчуци.

Парник от бали плява

Ако имате непотребни бали слами, доста елементарно може да ги употребявате за изработката на доста топъл парник. Сламата има доста положителни топлоизолационни свойства, за които доста бързо ще разберете по положителният напредък на вашите парникови растения.

За край да се насладим на една красива фотография от вътрешността на тунелен парник!
 зеленчукова продукция в тунелен парник

Източник и фотоси: rimolgreenhouses.com / thespruce.com / pinterest.com

The post appeared first on.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР