Как да прецакаме всички желания на детето си, как да

...
Как да прецакаме всички желания на детето си, как да
Коментари Харесай

Как да отгледаме лъжец, как да лишим детето от приятели…

Как да прецакаме всички стремежи на детето си, по какъв начин да отгледаме измамник и по какъв начин - невротик от дребен, по какъв начин да развалим усета му и вечно да го отблъснем от четенето – това разказва авторитетният възпитател Дима Зицер в книгата си „ Любить нельзя воспитывать “ („ Любовта не може да бъде възпитана “ – Под това мото през ноември Зицер ще изнесе лекция-педагогическо шоу в Ню Йорк, с цел да изясни за какво вместо насладата и удоволствието от общуването с близки хора толкоз постоянно усещаме неспокойствие, изтощение, отмалялост и кого да слушат родителите – своя интуиция, бабите, учителите или умните книги – бел. ред.)

Как можем да станем спокойни, уверени, подкрепящи родители за наслада на себе си и потомството си? Известният преподавател е убеден: децата не трябва да бъдат дресирани, с тях можем да се разберем. И дава извънредно потребни нездравословни препоръки по тази причина по какъв начин НЕ бива да се възпитава, с цел да не бъдат необразовани и неуверени хора.

Как да отгледаме измамник

Когато детето ви опише за някой негов проблем или неуспех, можете да се опулите отсреща му и да извикате: „ Какво приказваш?! “ Например, то ви споделя: „ Мамо, през днешния ден забравих по какъв начин се написа „ у дома. “ А вие реагирате с: „ Леле! На твоите 8 години да си некадърен да запомниш по какъв начин се написа „ у дома “???  Кошмар! “

То чака от вас поддръжка, а вие – бам - пресичате всичко! Така детето ще разбере, че не трябва да се оплаква на мама, че е рисково да споделя за своите неуспехи. По-добре да лъже, лъже, лъже за това какъв е воин и по какъв начин добре се оправя с всичко.

Можете да разберете всичко за вашето дете от учители и съученици. И по-късно да започнете разпит на тематика „ Как мина в учебно заведение “. Ако видите несъответствия в историите на детето с отчетите на „ разузнавачите “, неотложно извикайте триумфално: „ Ахааааааа! “ Детето ще се постарае да отгатне какво са докладвали разузнавачите и ще измисли нови и нови истории.

В последна сметка, то е измамник, защото го проверявате от самото начало и се доверявате на другите, а не на него.

Може от самото начало да сравнявате своето с другите деца. Да питате постоянно: „ А Ваня по-добре от теб ли си написа контролното? “, „ Кой си даде най-бързо рисунката? “, „ А учителката беше ли удовлетворена от твоята работа? “ Детето бързо ще съобрази, че за мама е значимо то да бъде най-хубаво от всички. И тъй като не може да бъде най-хубаво от всички, ще стартира да лъже, с цел да достави „ наслада “ на мама.

Може да изисквате истината. Затова кажете: „ Искам да ми казваш единствено истината! “ И тогава, това е изключително значимо, когато чуете истината, би трябвало да я накажете уместно. „ Кажи ми истината, кажи ми! “ Детето ще ви каже, че е откраднало учебния дневник и го е заровило на двора. И вие ще приложите ужасни санкции, с цел да знае, че когато споделя истината, следва наказване.

Важно е в никакъв случай да не вярвате на детето. Да поставяте под подозрение всяка негова дума. И след това с ликуващ тип да го уличите в неистина. Трябва да го уличавате постоянно, когато е позволило някаква неправилност в описа си. „ Как по този начин във вторник? Ти ми сподели, че е в сряда! Ахаа! Ти лъжеш, само че аз все едно, ще схвана истината! “

Не позволявайте на детето да си фантазира. Веднага, щом почне да си измисля нещо, започвайте да го обвинявате в неистина.

Контролирайте всяка стъпка на детето си, не му се доверявайте. И му покажете, че виждате всичко и че всичко ви е ясно!

Как да отгледате детски и несамостоятелен човек

Когато детето изиска да си върже независимо връзките на обувките (да си избере блузка, да си измие чашката или да си изпържи яйце), хвърлете се към него като орлица с вика: „ Дай на мен, ти не можеш! “

Винаги диктувайте на детето по какъв начин би трябвало да се облича, направете му разписание, събуждайте го заран, до момента в който стане на 40, оставяйте супата в купичката с записка до нея: „ Да си я хапнеш за обяд! “

Не му позволявайте да опитва нищо ново, постоянно казвайте: „ Първо мама ще ревизира. “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР