Как да подхраним краставиците за по-голям добив – краставиците са

...
Как да подхраним краставиците за по-голям добив – краставиците са
Коментари Харесай

Как да подхраним краставиците + съвети за по-голям добив

Как да подхраним краставиците за по-голям рандеман – краставиците са много претенциозни растения. За положителното развъждане на краставици , би трябвало да се погрижим краставиците да получават повече слънце и вода, само че също по този начин и от положително поддържане. С вярното поддържане ще получим много по-голям рандеман от естественото, а също по този начин ще спомогнем и за по-голямата резистентност на краставиците от другите заболявания.

За по-добрият рандеман на краставици , преди всичко би трябвало да осигурим задоволително вода . Особено по време на разцвет и плододаване. Малкото вода през този интервал на бърз напредък води до повишение на равнищата на съединения с горчив усет. Ключът е да поддържаме почвата леко влажна когато и да е. Поливаме щедро към един път или два пъти седмично според от почвата, преваляванията и температурата. При песъчливи почви поливаме и по-често.

Как да подхраним краставиците

Краставиците имат дребни потребности от азот , само че се нуждаят от високо равнище на калий и фосфор . Познаването на вашия вид почва оказва помощ да определите какъв брой и от какви хранителни субстанции се нуждаят вашите краставици. Пясъчните почви извличат жизненоважни субстанции и бързо стават небогати на хранителни субстанции. Тежките почви могат да блокират питателните субстанции. Добавянето на преди засаждането усъвършенства множеството видове градинска почва. Органичната материя обогатява леките песъчливи почви и изсветлява тежките глинести почви.

Добре угнилият компост е най-хубавият източник на хранителни субстанции за краставиците. В компоста има единствено 2 % азот и той се отделя постепенно в продължение на доста години. Компостът няма да докара до бърз вегетативен напредък за сметка на плодовете. Вместо това прибавя ресурси от хранителни субстанции, които остават разполагаем в почвата дълготрайно. Компостът може да се ползва годишно като мулч или да се обработва във вашата почва, без да предизвиква ненужно струпване на хранителни субстанции. Освен това доставя фосфор , калий и микроелементи , от които се нуждаят краставиците .

Затова не би трябвало да забравяме да подхранваме почвата с богат компост. След като краставиците развият ластуни и се появят първите цветове, подхранваме един път месечно с компост , отлежал оборски тор или биотор по наша рецепта.

Как да подхраним краставиците с оборски тор

Това е по този начин нареченото шербетуване . Приготвяме шербет като използваме прегорял оборски тор . За задачата пълним подобаващ съд до половината с прегорелия оборски тор и допълваме съда догоре с вода. Разбъркваме няколко пъти дневно и от идващия ден можем да го използваме.

За задачата разреждаме шербета в съответствие 1:10 в интерес на водата (за птичи тор – 1:20) и прилагаме 3-4 пъти през две седмици. Можем да комбинираме с периодическото поливане с разтвор от пепел (2 чаши дървесна пепел на 10 литра вода).

Как да подхраним краставиците с прясно мляко

Прясното мляко съдържа голям брой потребни витамини, аминокиселини и минерали – фосфор, кобалт, калций, йод, калий, магнезий. Затова можем да подхраним краставиците с разтвор от вода и прясно мляко – 1 л мляко в 10 л вода. Подхранваме по 1 литър от разтвора на всеки корен.

Подхранване на краставиците с люспи от остарял лук

Люспите от остарял лук също са доста подобаващи за органично наторяване на краставици . За задачата вземаме обелките на 4-5 глави лук и ги слагаме в 5 литра вода. Оставяме сместта 4 дни и прецеждаме. Можем да поливаме с тази примес, а можем и да пръскаме самите листа. Освен подобаваща за поддържане, тази инфузия пази растенията от заболявания.

Съвет: когато листата на вашето растение пожълтяват, това е знак, че се нуждаят от повече азот. За да спомогнем внасянето на азот, можем да шербетуваме с птичи тор. Също по този начин е значимо да поливаме краставиците с хладка вода привечер, в никакъв случай със студена – в противоположен случай растенията може да се разболеят от кореново изгниване.

За органично наторяване на краставици , можем да използваме коприва – 1 кг свежа коприва заливаме с 10 литра изворна вода. Бъркаме през 2-3 дни и след 14 дни ферментация прецеждаме и разреждаме с вода в съответствие 1:10 (1 част концентрат и 10 елементи вода). Поливаме по 500 мл на коренче.

Съвети за по-голям рандеман от краставици

@ Мулчиране към корените – за в допълнение понижаване на потребността от вода, насипете с мулч към растенията от краставици, с цел да запазите и възстановявате равнищата на влага, като в същото време блокирате плевелите. Просто изчакайте до лятото или откакто почвата се затопли над 20 °C, приложете органически мулч, като да вземем за пример плява или коприва.

@ Регулиране на топлината – краставиците обичат топлината, само че развъждането на свежи и вкусни краставици в жегата от време на време може да бъде предизвикателство. Всъщност високите температури освен въздействат върху качеството на плодовете, само че могат да причинят растенията да създават повече мъжки цветове. Женските цветове дават плод, до момента в който мъжките цветове нормално се появяват първи и по-късно отпадат. Затова при доста огромни горещини, можем да засенчим нашите насаждения от краставици с мрежа срещу градушки , с 50% плътност на плетката.

@ Алкална почва – за най-вкусни плодове и оптимални добиви отглеждайте краставиците в почва с PH сред 6 и 7. Тъй като множеството почви в България са кисели, не можем да чакаме огромни добиви от краставици. Алкализирането на почвата спомага фосфорното, калиевото и азотното поддържане. При понижаване на стойностите на PH до 4-5, нашите добиви ще паднат до 2 пъти.

Затова би трябвало да създадем нашата почва по-алкална, като това мероприятие можем да създадем сами. За задачата използваме метода на варуване – през есента или рано през пролетта. Варуването вършим с варовиково брашно , сатурачна вар или с мергел . Варовиковото брашно заораваме в почвата в количество към 300 кг на декар. Сатурачната вар и мергела единствено нахвърляме отмерено върху почвата, без да заораваме, в количество 300-350 кг на декар.

@ Отървете се от плевелите

Най-добрият метод да отбраните вашите краставици от вредители е постоянно да плевите към растенията. Плевелите могат да бъдат домакини за бактериална болест на увяхване, която се популяризира от бръмбари. С течение на времето тези бръмбари могат да убият краставичните растения.

@ Отглеждайте цветя наоколо – сходно на хората, растенията се оправят с малко помощ от приятелите си. Краставиците би трябвало да се опрашват, с цел да се появят, по тази причина засадете цветя, подобаващи за опрашване наоколо. Ако не привлечете опрашители, най-вероятно ще получите цветове от краставици, само че без плод или плод със странна форма.

@ Премахване на непотребните колтуци – с цел да не изгубим силата на растението, постоянно би трябвало да махаме колтуците на краставиците. Махаме непотребните колтуци с ножица или деликатно с ръка.

За да получите огромен рандеман от краставици, можете да спазвате всичко разказано дотук. Освен това ви съветваме постоянно да разрохквате почвата след поливане или дъжд . По този метод ще можете да отгледате превъзходни краставици, които не са третирани с никакви химически препарати и торове. Желаем ви триумф и огромни добиви!

Как да се грижим за краставиците в нашата градина – препоръки

Как да се грижим за краставиците – към този момент сме засадили краставиците в градината и в този момент би трябвало да забележим по какъв начин да се грижим за тях. За добра годишна продукция са нужни положителни грижи. Има съществени неща при развъждането на краставици, които би трябвало да съблюдаваме, с цел да може те да порастват добре и най-после да ни се отблагодарят…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР