Как да направим повдигнати лехи – идеите за повдигнати лехи

...
Как да направим повдигнати лехи – идеите за повдигнати лехи
Коментари Харесай

Как да направим повдигнати лехи – 7 подходящи варианта

Как да създадем повдигнати лехи – концепциите за повдигнати лехи оферират решение за доста постоянно срещани проблеми от градинарите. От болки в коленете до неприятни почвени условия. Те също по този начин имат зашеметяваща функционалност за намерено пространство, добавяйки спомагателна височина и полза, когато са изпълнени с красиви цветя, зеленчуци и даже шубраци.

Ако страдате от проблеми със ставите или подвижността, тогава повдигнатите култивиран лехи могат да бъдат построени навръх вярната височина, с цел да можете да засаждате и подрязвате комфортно. Можете даже да извършите рамката задоволително необятна, с цел да служи като скамейка, от която ще може да се наслаждавате на гледките и ароматите на вашата градина.

По отношение на почвата, повдигнатите култивиран лехи съставляват идеалната опция да създадете своя лична градина без бурени, съобразена с потребностите на растенията, които в действителност желаете да отглеждате. Те са идеални за понижаване на поддръжката и подкрепят вашите цветя и култури да порастват в идеални условия.

Има и доста хрумвания, от които да избирате. Сега ще разгледаме някои от обичаните ни хрумвания за повдигнати лехи , с цел да ви вдъхновим. Освен това има доста на практика препоръки.

1. Изберете оптималната позиция

Повдигнатите култивиран лехи са отлично допълнение към всевъзможни хрумвания за озеленяване. Въпреки това, най-хубавото място за тяхното позициониране зависи от това какво желаете да отглеждате.

Всяко растение има свои лични условия за светлина – от цялостно слънце до цялостна сянка. За множеството зеленчуци ще ви би трябвало слънце през огромната част от деня. Но някои култури могат да понасят малко сянка – да вземем за пример зеленолистни зеленчуци, фасул, моркови и цвекло .

Изберете място, което е равно или леко повдигнато, което ще може да се намокря от бъдещите дъждове. Избягвайте прекомерно закътаните места или такива тъкмо до стена, защото повдигнатата леха ще получава по-малко дъждовна вода.

Ако изграждате повече от една повдигната леха, уверете се, че сте оставили задоволително място, с цел да минавате сред всяка една – половин метър ще ви стигне. И в случай че имате място, тогава позиционирането на оранжерии наоколо е удобен избор. По този метод можете бързо и елементарно да получите достъп до вашите принадлежности и разсад, когато сте заети с грижите за лехите си.

2. Разделете повдигната леха

Искате ли да имате повдигнати лехи в дребната ви градина, а за какво не и във вашата остъклена веранда ? Дизайн като този е съвършен, в случай че пространството е преди всичко.

Също по този начин е отлично, в случай че преди малко стартирате да отглеждате свои лични култури. Тъй като повдигнатата леха е разграничена на секции, е елементарно да експериментирате и да намерите обичания си зарзават за развъждане, без да се постанова да се ангажирате с цели лехи, цялостни с тях. Опитайте билки , домати , репички , марули или вкусни ягоди .

3. Повдигнати лехи от камък – по какъв начин да създадем повдигнати лехи

„ Градините, в които се отглеждат зеленчуци и жилищните пространства навън ще бъдат на мода през идващите години “, споделя екипът на Bradstone. „ Градините на разграничени равнища също идват на мода, защото притежателите на жилища търсят да модифицират обособени зони за разнообразни цели, както и да основават зони, където домашните артикули могат да бъдат предпазени. “

Простата характерност на повдигнатите лехи може да ви помогне да прегърнете тези основни трендове, прибавят те. Всичко, което би трябвало да извършите, е да ги комбинирате с концепциите си за градинска стена и да интегрирате интелигентна скамейка, както се вижда нагоре.

Стилът от суха зидария с камък предлага безконечен и спокоен тип, съвършен, в случай че предпочитате неофициална конюнктура. Засаждането на тези лехи с благоуханен розмарин или цветни зеленчуци ще направи мястото за сядане още по-приятно за потребление.

4. Използвайте дървени траверси за повдигнати лехи

Повдигнатите лехи от дървени траверси са много стилни и много известни в градините на хората. И по-точно заради тяхната здрава природа, едно от най-хубавите им приложения би трябвало да бъде за хрумвания за повдигнати култивиран лехи.

Лесно е да изградите своя лична рамка заради тяхната гладка и права форма. Ъгловите скоби и винтовете за дървен материал ще я поддържат здрава. Можете да ги подредите един върху различен, с цел да добавите повече височина.

Въпреки това, в случай че решите да употребявате този метод за развъждане на лични зеленчуци, внимавайте за това, с какво са импрегнирани траверсите. Защото множеството се третират със демодиран протектор за дърво, наименуван креозот, за който в този момент се споделя, че е отровен за околната среда и е нездравословен за здравето ни.

5. Добавете цвят – по какъв начин да създадем повдигнати лехи

Не е нужно да се придържате към обичайните тонове за вашите хрумвания за повдигнати култивиран лехи. Ако са направени от дървен материал, елементарно е да им дадете актуализация с нов пласт от най-хубавата външна багра за дърво.

Изберете цвят, който да подхожда на тематиката на вашия сюжет. Можете да изберете:

  • шикозни сиви нюанси;
  • съвременен въглен за съвременни пространства;
  • красиви пастелни нюанси за дизайн на градината на вилата;
  • нещо блестящо и самоуверено.

6. Високо вдигнати култивиран лехи

Ако обичате практичността на концепциите за повдигнати култивиран лехи, само че желаете нещо по-екстравагантно, тогава този тип повдигната леха е идеалното решение. Също по този начин е добър избор за по-малки вътрешни градини или дворове, където няма съществуващи петна от почва, които могат елементарно да бъдат изкопани.

Налични са всевъзможни типове. Много подобаващ е и ъгловият дизайн, като този на фотографията, което значи, че може да се сложи в ъгъла на вашето външно пространство.

7. Повдигната леха от плет от клони – по какъв начин да създадем повдигнати лехи

Ако търсите по-селски тип за концепциите си за повдигната леха, тогава това може да е дизайнът за вас. Плет от върба или леска предлага прелестен, натуралистичен щрих към всяка повдигната леха, което им разрешава да се слеят хармонично със заобикалящата зеленина и шубраци. Това е страховит избор както за хрумвания за вила , по този начин и за съвременни имоти.

Текстурното покритие също прибавя образно забавен детайл към сцената. Когато се купува в комерсиалната мрежа, вътрешният, задържащ почвата пласт нормално е изработен от дървен материал, тъй че не е нужно да се притеснявате за неналичието на издръжливост.

Кой вид повдигната градинска леха е най-хубавият?

Добавянето на повдигнати лехи към градината е относително лесна задача и има редица варианти според от вашия бюджет и равнище на умения. Най-простото решение е да закупите подготвени дъски , които ще би трябвало да изрежете до точния размер с авансово пробити отвори за монтаж на място.

Освен дъски, постоянно може да съберете речни камъни , които да оформите в една красива форма. Това обаче нормално е по-трудоемък вид, само че пък е по-дълготраен във времето.

Зиданите повдигнати лехи от своя страна изискват повече умения за създаване. Така че в случай че не възнамерявате да наемете занаятчия, ще би трябвало да се научите по какъв начин да полагате тухлена или каменна зидария. Въпреки това, този вид лехи е по-постоянна и красива алтернатива, която може да хармонизира с екстериора на вашата къща и е идеална за включване тук-там за сядане.

Какво да засадим в готовите повдигнати лехи?

Всички растения като се изключи най-големите могат да се отглеждат в повдигнати култивиран лехи. Но някои типове са малко по-подходящи от други. Ето няколко хрумвания:

  • Салатите и другите листни зеленчуци се събират по-лесно в повдигнатите лехи. Тези типове култури не обичат да порастват в преовлажнена почва, тъй че повдигнатите лехи улесняват обезпечаването на дренаж. Можете даже да ги отглеждате през по-студените месеци.
  • Билките са идеални за повдигнати лехи и нормално са растения с ниска поддръжка. Защо не посветите цяла леха за билкова градина?
  • Кореноплодните зеленчуци като моркови, цвекло и пащърнак се оправят добре в повдигнатите лехи, защото в идеалния случай се нуждаят от почва без камъни.
  • Горските плодове , като ягоди и малини, могат елементарно да се берат от повдигнати лехи и да се защищават от птици. Освен това малините, боровинките и алените боровинки харесват кисела почва, тъй че в случай че вашата е естествено алкална, можете да напълните повдигнатата леха с подобаващ компост.
  • Лукът и други култури с дълъг вегетационен интервал се възползват от повдигнатите лехи. Причината за това е, че почвата се затопля по-бързо, в сравнение с в земята, тъй че можете да започнете да отглеждате две или три седмици по-рано през сезона.
  • Вечнозелените шубраци основават целогодишен интерес и конструкция, когато са засадени в повдигнати лехи. Те могат да създадат поразителни архитектурни визуализации.

Завършваме с още няколко снимкови хрумвания за ентусиазъм!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР