Как да накарате орхидеята да цъфти? Има един сигурен начин

...
Как да накарате орхидеята да цъфти? Има един сигурен начин
Коментари Харесай

Как да накарате орхидеята да цъфти? Има един сигурен начин

Как да накарате орхидеята да цъфти? Има един сигурен метод

Искате ли вашата орхидея да цъфти, колкото е допустимо по-често? След последния разцвет, вашата орхидея дълго не ви радва с цветовете си? Ние знаем по какъв начин да стимулирате още един разцвет! Това е доста елементарен метод, тестван от доста домакини!

Орхидея фаленопсис е едно от най-красивите стайни растения. Като предписание, ние го купуваме цъфнало. Но идва миг, когато цветовете падат и вие се чудите какво да извършите.

Средната дълготрайност на цъфтежа на фаленопсиса е 3 месеца. Това нормално се случва два или три пъти годишно. Следващият разцвет може да се забави с няколко месеца.

Ето по какъв начин да накарате орхидеята да цъфне по-скоро от предстоящото:

Понижете температурата за орхидеята: поставете саксията през нощта на хладно място (до 15 градуса).

Намалете количеството на азота в торовете. Фосфорът би трябвало да доминира, тъй като подтиква цъфтежа. Така ще подхраните орхидеите вярно!

Овлажнете въздуха към растението.

Поставете орхидеята за 5 дни на мрачно място. След 3 седмици орхидеята би трябвало да образува пъпки. Този способ е подобаващ единствено за възрастни и здрави растения.

Вместо да поливате, по-добрият вид е да поставите кубчета лед в саксията с орхидея, по този начин тя скоро ще цъфне.

Ако забележите, че орхидеята интензивно развива корени или листа, това значи, че това е натурален интервал на развиване. До края на този интервал растението няма да цъфти. Бъдете търпеливи.

Грижете се за стайните си цветя и те ще ви радват всеки ден! Това растение хармонично се вписва в интериора и ще ви накара да се почувствате удобно във вашия дом.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР