Как да използваме конопено въже при ставни болки. Първото документирано

...
Как да използваме конопено въже при ставни болки. Първото документирано
Коментари Харесай

Как да използваме конопено въже при ставни болки

Как да използваме конопено въже при ставни болки. Първото документирано доказателство за приложимост на конопа в медицината са открити в медицински текстове при археологически разкопки от 2737 година прочие н. е.

Конопът е бил необятно отглеждана просвета в българските села. От него хората са си изработвали облекла (от т. нар „ кълчища ”), за които се е считало, че са симптом на недостиг и бедност, без да се подозира за лечебните свойства на тази суровина. Означава ли това, че можем да вземем няколко въженца връв, да ги сплетем и да си изработим лечебно конопено коланче? Да, можем! Нужно е единствено да си набавим връв, направен от конопени влакна.

В националната медицина може да се открият редица рекомендации и позитивни мнения от носенето на канапено въже.

Конопът може да вирее съвсем на всички места и е резистентен на разнообразни условия на развъждане. Рядко се визира от вредители или заболявания, а също така пречиства почвата към него и убива плевелите.

Коноп се отглежда в доста елементи на света, като негови съществени производители са Франция, Канада и Китай. Забранен е за развъждане в Съединени американски щати от 1950 година. Въпреки качествата си, държавното управление на Съединени американски щати не признава разликите сред промишления коноп и марихуаната. В реалност, Американската организация за битка с опиатите класифицира всички разновидности на канабис като марихуана, което прави промишления коноп също толкоз противозаконен, без значение от приложението му.

Между конопа и марихуаната съществуват известни разлики

Терминът “коноп ” се употребява за означаване на влакната от стеблото на Cannabis Sativa. Cannabis Sativa е вид канабис, който се избира за тази цел заради дългите си стъбла (може да доближат над 6 метра височина). Неговите нишки и семена се употребяват за задачите на храненето, текстилната индустрия, масла и други.

Марихуаната е канабис (Cannabis Indica), който се отглежда за пъпките на растението, които съдържат психоактивни съединения. Индустриалният коноп съдържа по-малко от 1% психоактивни субстанции, до момента в който марихуаната съдържа до 20 % и повече.

Конопеното въже се създава от усукани, сплетени или навити нишки на коноп. Може да се създаде в друга дължина и дебелина, съгласно предназначението му. Влакната, от които се създават конопените въжета се значат като „ лико ” – частта от растението, която пораства под външния пласт на кората. Тези нишки са извънредно крепко и дълги и имат значение за повишаване на растението на дължина. В предишното, такива въжета са употребявани за катерене, лов на риба, в корабоплаването, риболова, ездата и строителството. Поради спада в производството на промишления коноп и съществуването на различни надеждни материали за направа на въжета, в актуалния свят въжетата от коноп се употребяват по-рядко.

Конопеното въже се отличава се с извънредно удобно влияние за облекчение на признаците и лекуването на редица остри и хронични болести, изключително при тези съпроводени от болки в костите, ставите и мускулите.

Смята се, че по кожната повърхнина се намират проекции на нервно-съдови детайли и вътрешни органи. Активността на конопеното въже се основава на влияние върху биохимизма и енергийното поле в тези проекции, с което „ лишава ” непотребната сила, а в същото време, химичните вещества, съдържащи се във влакната проникват през кожата и работят обезболяващо.

Фините влакна на конопа имат способността да повлияват биопотенциала на другите тъкани и органи, като редуцира непотребното електричество натрупвано вследствие на увреждането на засегнатия орган или конструкция. Този принцип на деяние е сходен на въздействието върху биоактивните точки при акупунктура и рефлексотерапия.

Действието на конопеното въже включва и механично влияние върху рецепторите за досег, което подкрепя оздравяването на тъканите.

Има известия за т.нар резултат на паметта – пациенти, употребявали конопено въже един път, оповестяват, че при повторна приложимост, резултатът настава по-бързо и с по-голям интензитет. Вероятното пояснение на това включва активирането на психо-невро-ендокринно-имунната система, с помощта на което се построява директен път на деяние, на правилото на „ късото съединяване ”.

Показания и метод на приложимост на конопеното въже

Конопеното въже се предлага за облекчение на болката при неврит, радикулит, дискова херния (дископатия), остеоартрит, остеофити (шипове), главоболие и други. Въжето се слага върху мъчителното място, под облеклата, без да се стяга. За оптимално опазване на ефикасността на конопеното въже, е нужно то да се съхранява в сухи и проветриви пространства, при мокрота не повече от 80 %. Въжето не трябва да влиза в контакт с препарати за разчистване, киселини, основи и други химически субстанции с нападателно деяние. За използването на конопено въже не са нужни специфични знания по отношение на биологично дейните точки на тялото, а е задоволително то да се увие към региона на увреждане.

За да настъпи мечтаният резултат, е належащо въжето да се носи постоянно, като се смъква само по време на къпане . Когато се намокри, действието на въжето понижава. Ефективността на конопеното въже е към 1 до 2 месеца, след което е нужно то да се размени с ново. Отслабването на резултата в известна степен е обвързвано с изтъняването и заглаждането на фините влакна във въжето.

Противопоказания

Приложението на конопено въженце не се предлага, в случай че страдате от кожно заболяване и не трябва да се слага върху сектори от кожата, по които има местни промени, в това число обрив, бемки, пъпки, подутини и други. Това е обвързвано с неподходящото влияние на механичното раздразнение и търкане на кожата при сходни промени и положения.

Конопът е бил необятно отглеждана просвета в българските села. От него хората са си изработвали облекла (от т. нар „ кълчища ”), за които се е считало, че са симптом на недостиг и бедност, без да се подозира за лечебните свойства на тази суровина. Означава ли това, че можем да вземем няколко въженца връв, да ги сплетем и да си изработим лечебно конопено коланче? Да, можем! Нужно е единствено да си набавим връв, направен от конопени влакна. Може би резултатът няма да е подобен на особено планиран и патентован артикул, само че сигурно това няма да навреди. В националната медицина може да се открият редица рекомендации и позитивни мнения от носенето на канапено въже против болежка в кръста.

Фрамар

Компания построява кино студио в Космоса

 

Как да използваме конопено въже при ставни болки

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР