Как да използваме дафинов лист против всякакви вредители? Когато всевъзможни

...
Как да използваме дафинов лист против всякакви вредители? Когато всевъзможни
Коментари Харесай

Как да използваме дафинов лист против всякакви вредители

Как да използваме дафинов лист срещу всевъзможни вредители? Когато всевъзможни инсекти и вредители са си проправили път в къщата или в градината, да се отървете от тях е доста мъчно. Веднага щом видите хлебарка или мравка на ваша територия, бъдете сигурни, че наоколо има още доста вредители. Днес ще научите по какъв начин да се отървете от насекомите по най-безобидния метод. Дори в случай че в къщата има деца или животни, можете безвредно да употребявате това лекарство.

Дафиновият лист е добре позната ароматна фалшификация, известна по целия свят, както и лек за доста заболявания. Използването на това растение обаче не е лимитирано. То се употребява много сполучливо в битката с неприятните инсекти и вредители в градината: комари , хлебарки , дървеници , бълхи , мравки , мухи , листни въшки и други.

Тайната на триумфа на този елементарен “народен ” лек е, че в дафиновите листа има доста етерични масла. Те “предизвикват ” извънредно отрицателна реакция у насекомите. Ето за какво се пробват да заобикалят тези места, където е съсредоточено оптимално количество запарка от пресни или изсушени дафинови листа. Използването на елементарен дафинов лист може да бъде доста по-добро решение от днешните химически получени препарати.

Какво е преимуществото на дафиновите листа

  • Натурален артикул. Това е изцяло нетоксично лекарство, което няма да провокира алергична реакция или отравяне на хората и домашните любимци.
  • Лесна приложимост. Няма да имате никакви усложнения с това лекарство, тъй като всичко, което се изисква от вас, е да поставите дафинови листа там, където съществува казусът.
  • Ефективността на инструмента. Рецептите с дафинови листа са елементарни, само че постоянно се радват на тяхната успеваемост и дълготраен резултат.
  • Наличност. Винаги можете да закупите дафинов лист във всеки магазин за хранителни артикули, пазар или супермаркет. Освен това е много на ниска цена като цена.

Цялата загадка е, че инсекти като хлебарки, мравки, мухи, комари, листни въшки и молци просто не могат да понасят миризмата на дафинов лист.

Дафинов лист срещу хлебарки – по какъв начин да използваме дафинов лист

С убеденост можем да кажем, че хлебарките са най-честите и “досадни ” домашни инсекти. В по-голяма степен огромен брой от тях са съсредоточени в кухнята, където има какво да ядат: трохи, останки от храна, мазнини по повърхностите на печката и други За благополучие, хлебарките просто не могат да понасят миризмата на дафиновия лист.

С вярното потребление на дафинов лист можете да постигнете висока успеваемост и да прогоните хлебарките за дълго време. Ако този способ не ви даде предстоящите резултати, повторете го още веднъж. Ето някои тънкости за това по какъв начин да употребявате дафинов лист срещу хлебарки:

  • Използвайте пресни листа, в краен случай сухи. Можете да употребявате и съсредоточено етерично масло от дафинов лист.
  • Колкото по-пресен е дафиновият лист, който употребявате, толкоз по-ефективен ще бъде резултатът.
  • Не късайте, не натрошавайте и не смилайте листата. Най-ефективни са тези, които са твърди и ситуирани на клон. В такива листа етеричното масло се резервира по-дълго и мирише по-силно.
  • Ако не разполагате с пресни листа, използвайте тинктури и съсредоточени отвари, приготвени от сухи листа.

За да прогоните хлебарките, би трябвало да поставите дафинови листа във всички ъгли на стаята, покрай хладилника, масата за хранене и печката. Ако употребявате масло, отвари и тинктури – просто напръскайте на вярното място.

Как да се отървем от хлебарките у дома – потребни препоръки

Дафинови листа срещу бълхи

Дафиновият лист може да бъде чудесно средство за унищожаване на неприятните инсекти вкъщи. Подходящ е за тези, които не обичат химикалите, не желаят да вредят на здравето си и са просто последователи на “естествените ”, елементарни и налични предписания. Бълхите могат да се появят във всеки дом и да причинят неудобства на хората.

За да се отървете от бълхите благодарение на дафинови листа, би трябвало да положите доста старания. На първо място, ще ви трябват съсредоточени настойки и отвари, както от пресни, по този начин и от сушени листа. Те не би трябвало просто да се пръскат, а безусловно би трябвало да измиете всички подове в жилището.

Тъй като бълхите се крият най-вече в килими, те би трябвало да бъдат извадени от къщата и да се държат на директна слънчева светлина за дълго време (тези инсекти не обичат директните ултравиолетови лъчи). Освен това можете да напръскате килима си с “хладна ” запарка или смес от дафинов лист, като го оставите да изсъхне изцяло. Ще отнеме 1 до 2 седмици, с цел да се отървете изцяло от бълхите.

Как да използваме дафинов лист срещу дървеници

Ако в къщата се появят дървеници, те изцяло скапват живота на индивида. В по-голяма степен държанието на тези инсекти е сходно на бълхите: те живеят на пода, в пукнатини и килими, обичат влажността и полумрака. Както в тази ситуация с бълхите, дървениците би трябвало да се борят интензивно и “без икономисване на старания ”. Разбира се, дафиновият лист, като национален лек, може в действителност да ви помогне единствено в случай че казусът ви не е огромен и не трае доста дълго. В противоположен случай най-добре е да употребявате профилирани химически аерозоли.

Други рекомендации за унищожаване на дървеници в къщата с дафинови листа:

  • Всички килими в къщата би трябвало да бъдат изнесени на открито.
  • Килимите би трябвало да бъдат окачени по този начин, че да получават доста директна слънчева светлина.
  • Третирайте килимите с запарка или смес от дафинови листа, оставяйки продукта да изсъхне изцяло навън.
  • Вкъщи всички подове, повърхности и крайници на мебелите би трябвало да се третират с смес или съсредоточена запарка от дафинови листа един път или два пъти на ден в продължение на 7-10 дни.

Как да използваме дафинов лист срещу за мравки

Мравките избират да се нанасят в къщи, където има опция да ядат и да гнездят. Тези животинки, въпреки и добродушни, могат да основат неудобства за хората: да скапват храната, да участват в храната, върху съдовете, да хапят, да влизат в облеклата и така нататък

Можете да се отървете от мравките с доста модерни химикали, само че по-щадящият метод е посредством запарка от дафинови листа . Мравките са доста по-лесни за прогонване от хлебарки или бълхи, тъй като те са по-чувствителни към етеричното масло в дафиновият лист и ще го заобикалят по всевъзможен метод.

Има няколко метода да се отървете от мравки:

  • Разстелете сухи дафинови листа в цялата къща: на лавици, в цепнатини, на пода, в ъглите. Разбира се, оставете множеството листа там, където ги видите на „ тълпи “.
  • Измийте добре подовете и мебелите с съсредоточена запарка от дафинов лист.
  • Подредете свежи лаврови клончета по рафтовете в мебелите.
  • Поръсете с смес от дафинови листа всички повърхности, стени, пукнатини и подове в стаите.

Как да изгоним мравките от вкъщи с естествени средства

Дафинов лист срещу комари и ухапвания от комари

Комарите пречат на всеки човек през топлия сезон. Те са в положение да обхванат даже през мрежите срещу комари на отворени прозорци в горещото време. След захапване от комар върху човешкото тяло остава неприятна диря: раздразнение, отичане, сърбеж, зачервяване, което може да не изчезне за дълго време.

За тези, които не обичат химичските препарати, има подобаващ потвърден национален способ – дафиновият лист. Факт е, че комарите са доста чувствителни към задушни ароматни и етерични масла, които се намират в огромни количества в дафиновия лист.

Най-лесният метод да се предпазите от комари е да поставите букет от свежи лаврови клончета покрай леглото и да го държите, до момента в който изсъхне изцяло. Свежите листа отделят задоволително мирис, който да се популяризира в стаята и да отблъсне комарите.

Ако нямате пресни листа, можете да употребявате етеричното съсредоточено масло от дафинови листа. Трябва да се добави в количество от 1-2 капки към ароматната лампа. Можете да намажете тялото с това масло или съсредоточена запарка, по този начин комарите ще летят в стаята, само че няма да посмеят да ви ухапят.

Как да изгоним комарите от двора – потребни препоръки

Как да използваме дафинов лист срещу молци и мухи

Лакомият молец, който постоянно е подготвен да се наслаждения на ново кожено палто или килим в стаята, не харесва аромата на дафиновия лист. Затова, с цел да се отървете от ненаситните натрапници, можете да употребявате както сушени, по този начин и пресни листа от тази фалшификация. За по-голяма успеваемост дафиновият лист би трябвало да се сложи тук-там, където има възможност да се развъдят молци – в шкафове с облекла, мека мебел, под килима и така нататък.

За да се отървете от питателните молци, би трябвало да поставите дафинови листа в кухненските шкафове, където се съхранява храната. Ако във всеки резервоар със зърнени храни и брашно се сложи по един дафинов лист, можете да сте сигурни, че хранителният молец няма да стигне до тях.

За да отблъснете мухите, можете да разпръснете дафинови листа по кухненските лавици, да ги поставите в чекмеджетата на масата, шкафовете, на первазите на прозорците, масата. След като подушат аромата на дафинов лист, мухите незабавно ще отлетят и в никакъв случай няма да се върнат. Прясната фалшификация е по-силна, само че изсушените листа също са много положителни за битка с домашните мухи.

Дафинов лист срещу листни въшки, зелева муха, гъсеници, акари

Оказва се, че дафиновият лист е потребен освен в домашни условия, само че може да бъде потребен и за градинските вредители. За отнасяне на растенията срещу вредители можете да употребявате съсредоточена запарка от дафинови листа, която няма да навреди на културата, както може да направи всеки различен химичен сътрудник. Сварете дафиновите листа и охладете бульона. Поставете отварата в бутилка със спрей и пръскайте растението два пъти дневно до премахване на казуса.

Рецепта за подготвяне на запарка от дафинови листа срещу вредители

Необходими са ви 300 грама пресни дафинови листа (ако употребявате сухи, 200 грама ще са достатъчни) на всеки 10 литра вода. Поставете дафиновите листа в кофа или съд. Можете да начупите или нарежете листата на половина, в случай че желаете. Добавете два литра вряща вода и затворете кофата. Когато изстине, прибавете останалите 8 литра, покрийте и оставете за 48 часа на хладно и мрачно място.

След това време прецедете и съхранявайте на хладно място. В ледник или мазе се съхранява до един месец. За да го употребявате превантично за отбиване на вредители , можете да напръскате растенията, като разредите една част инфузия от дафинов лист с две елементи вода. Пръскайте две поредни седмици късно вечерта. След това изчакайте две седмици, преди да повторите още веднъж.

Ако ще го употребявате, когато в градината ви към този момент има вредители , разредете тази инфузия в равни елементи с вода. След това пръскайте растенията, които ще третирате на всеки 3 дни. Правете го късно вечерта.

Готовият извлек от дафинови листа прогонва всевъзможни акари, листни въшки, пеперуди, мухи и други вредители в градината. Напълно безопасен артикул, с който може да пръскате домати, краставици, пипер, рози, овошки, лозя и така нататък Изпитана рецепта във времето, която ще ви изуми със своята успеваемост!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР