Как българският министър-председател Борисов стана поддръжник на Ердоган - това

...
Как българският министър-председател Борисов стана поддръжник на Ердоган - това
Коментари Харесай

„Шпигел”: Борисов наруши правилата и помогна на Ердоган, затова Турция го пощади

Как българският министър-председател Борисов стана покровител на Ердоган - това разкрива в свое следствие влиятелното немско издание ”Шпигел”. Разследванията на " Шпигел " демонстрират, че Бойко Борисов е оказал помощ на турския режим да преследва членове на опозицията. Премиерът на България е нарушил интернационалните конвенции, твърди медията.

Той в никакъв случай не е криел тайната на отвращението си към европейците. Реджеп Тайип Ердоган упрекна федералното държавно управление в помощ за тероризма и обиди Франция като подбудител. От седмици той заплашва с война по море Гърция в битката за газовите залежи. Досега една страна от Европейски Съюз беше пощадена от тирадите на турския държавен глава: България. Ердоган и българският министър председател Бойко Борисов имат особено другарство. Когато турското държавно управление изпрати бежанци в Гърция през март, границата с България остана затворена. В началото на коронарната рецесия Турция достави маски и тестови комплекти на София, споделя " Шпигел ", съобщи Либерта.

Приятелството на Ердоган явно има цена. Изследванията на " Шпигел " демонстрират, че българското държавно управление е помогнало за преследването на няколко турски съперници на режима - и по този метод е нарушило интернационалните конвенции и правни правила. Тайните връзки от турското посолство в София, получени от „ Шпигел “, допускат, че министър председателят Борисов, някогашният български основен прокурор Сотир Цацаров и българската загадка работа са взели участие интензивно в депортирането на турски член на опозицията след опита за прелом в Турция през юли 2016 година, макар че българските съдилища преди този момент категорично са протестирали против искане за екстрадиция, написа авторитетното издание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР