Как 3 март стана Национален празник на България? Кой, как

...
Как 3 март стана Национален празник на България? Кой, как
Коментари Харесай

Георги Марков: Разгромиха Конституцията, за да може Сорос да си сложи главен прокурор през правната нула Христо Иванов

Как 3 март стана Национален празник на България? Кой, по какъв начин и по кое време одобри тази дата? Защо е толкоз охулвана и оплювана напоследък? Откъде идва тази чудовищна офанзива против българския дух?

По тези, а и други настоящи въпроси от родната и международна политика и протичащото се по света и у нас, потърсихме точно на Националния празник на България, за коментар някогашния парламентарен арбитър Георги Марков - народен представител във Великото Народно заседание, приело и открило точно 3 март да е Национален празник. С него беседва Ивайло Атанасов:

-  Г-н Марков, през днешния ден п БНР депутат от Великото Народно събрание на име Боян Папазов сподели, че Петър Младенов и Българска социалистическа партия били приели 3 март да е Национален празник, а Съюз на демократичните сили, тъй като е било в малцинство, било срещу, само че нямало по какъв начин да се опълчи на решението. Спомняте ли си дали тъкмо по този начин ли е било, вие също сте депутат във Великото Народното събрание и въобще - спомняте ли си въпросния Боян Папазов?

- Имаше, несъмнено, доста добре си го припомням Боянчо Папазов. Кротък човек с брада. Не се изказваше, тъй като не разбираше нито от политика, нито от право. Не беше оратор на митингите. Беше прочут режисьор, учил в Съюз на съветските социалистически републики, както и Тагарев.

Да стане 3 март Национален празник, взеха решение седесарите от София, които бяха мотор на смяната в края на 1989 година и началото на 1990 година

Именно софиянци свалихме член 1 от Живковата конституция на 14 декември 1989 година, без даже Съюз на демократичните сили, което беше на една седмица, да знаеше за живата верига и студентската проява против Българска комунистическа партия. Това стана на проява на буржоазна София.

На 3 март 1990 година имаше величествен наследник протест пред " Александър Невски “. Беше заран и огромен мраз с дребни снежинки. Множеството стигаше чак до “Раковска “ и беше изпълнило улица “Московска “. Ревяхме като луди “Желю президент! “. По едно време един от десетките оратори от трибуната предложи 3 март да e Национален празник вместо 9 септември. Народът подвигна ръка с два пръста и ревна одобрително. След това различен оратор рече: “Таман 3 март е рожден ден на доктор Желев! “ и към този момент изпаднахме във екстаз и ревнахме “СДС, Желю президент! “.

Естествено, още вечерта се разчу и Народното събрание на Българска социалистическа партия одобри предлагането на Съюз на демократичните сили. Но ние още бяхме извънпарламентарна съпротива. Нямаше още Велико Народно заседание.

По това 3 март да е Национален празник се получи безспорен консенсус. А тогава, за разлика от в този момент, на сините и червени манифестации бяха милиони и гласоподаваха милиони. 

Боянчо обаче явно не си спомня нещата. Човекът е към този момент в " Клуб 80 “ на Байдън, който през вчерашния ден обърка Газа с Украйна, а преди време Митеран с Макрон и сподели, че е приказвал с Кол, което е невероятно, тъй като е умрял. Но възрастта не е недостатък...

- Вчера в ПИК вашият материал мина 315 000 прочитания. В него още веднъж цитирахте членове 6 и 8 от Санстефанския контракт. Той е сред Русия и Турция, в него Украйна я няма, че ППДБ доста приказват за ролята на украинците в нашето избавление?

- Санстефанският контракт с член 6 постановява, че България ще има християнско държавно управление, а член 8, че турски войски няма да има в страната. Това е популярен контракт за България, в който вземат участие единствено две страни: победителката Русия и победената Турция.

Освободили са ни съветските генерали Столетов, Гурко, Скобелев и Тотлебен, а не Сорос, Байдън, Блинкен, Нюланд и Урсула.

- Споменахте Байдън. В Америка следва Супер вторник, какво очаквате? 

- Вчера Тръмп разби Хейли в Мисури и Айдахо. И в двата щата я направи за смях. Нарече я по-глупава от Харис. Снощи гледах митинга му в Ричмънд, Северна Каролина, който мина при невиждана еуфория. Бурята Тръмп във вторник ще се трансформира в цунами и сряда към този момент ще се знае, че Доналд Тръмп ще е претендентът за президент на Републиканците и то с невиждана в историята на Америка поддръжка.

Той ще победи в Супер вторника във всичките 15 щата с големи разлики, доставената от демократите Хейли.

- Само ден след това Тръмп приема Орбан в дома си. Кажете освен това, вие първи съобщихте новината?

- Това е огромна чест за унгарския министър председател и явен знак за Европа на Сорос, че Тръмп и Републиканците залагат на Орбан. Не на Туск, Вебер, Урсула или Мелони, а на Виктор Орбан.

И това е обикновено, тъй като на процедура консервативната, християнска и нелиберална политика на Орбан се оказа сполучлива. 

При това единствено Орбан обществено има куража от Европа да застане зад Тръмп още през 2016 година и единствен в Европа от водачите се разгласи против нечовешката политическа злокобна кавга против американския президент от Байдън и Сорос. Каза, че това му припомня на комунизма.

В сряда във Вашингтон, Орбан ще има специфичен панел с Кевин Робъртс, началник на най-влиятелния закостенял институт в Америка Heritage Fondation. В четвъртък ще е в дома на Тръмп във Флорида. Тръмп нарече Орбан политически близнак, интелигентен, самоуверен и прав за войната в Украйна, която той ще спре.

- Джорджия Мелони беше ваша фаворитка, в този момент май възприятията ви към нея изстинаха...

- С просто око се вижда, че тази Мелони не е онази Мелони преди изборите. Обърна палачинката. Лошо усещане ми направи, че се мляска с тази Урсула и се хили при Байдън, без дума да каже против репресията над Доналд Тръмп. 

Между другото, най-вече ми падна в очите, когато комикът Зеленски се опита да се гаври с легендата-политик Берлускони. Тя не съумя правилно да отбрани индивида, който на 30 години я направи от нищото министър.

Следя Мелони и виждам, че в нейния Facebook й пишат да пристигна на себе си след загубата, въпреки и минимална, за регионален шеф на Сардиния. Нейният претендент загуби от кандидатката на " Пет звезди “ Александра Тоде.

Между другото, съгласно мен, проф. Конте, който има харизма и опит като министър председател на Италия и в този момент е водач на " Пет звезди “, ще направи добър резултат на Евровота, тъй като е за мир в Украйна. Все отново Джорджия води в анкетите. Дано си върне формата от времето, когато като водач на опозицията държеше речи против Сорос.

- От през вчерашния ден се приказва, че ППДБ търсят под паника основен прокурор. Очевидно е, че се опасяват да няма предварителни избори и да изтърват поста. Познавате ли Йонко Грозев, на който да се спрели?

- Христо Иванов и неговият Институт за правни начинания се пръкнаха от нищото. Сорос ги извади на бял свят за да овладее прокуратурата в България, както направи с Кьовеши в Румъния и с прокуратурата в Америка.

На Сорос му би трябвало политическа бухалка, като прокурора на Манхатън Алвин Браг, комплициран да се разправя политически с Тръмп, както и като Лаура Кьовеши, която безусловно унищожи политическия живот в Румъния и изпълняваше американски заповеди. Конституционният съд в Румъния разжалва Кьовеши за корист с власт и Сорос я изпрати и назначи в Брюксел. 

В България беше разгромена Конституцията. И това се направи единствено, с цел да може Сорос, през правната нула - комунистическото отроче Христо Иванов, да постави за основен прокурор соросоид. 

Христо Иванов е червеноармейски коминтерски внук. Сорос такива доста ги обича. Синчето му Александър, който обществено седна на вечеря с Урсула, Рюте и Ванката Кръстев пък се закани да продължи борбата за преодоляване на прокуратурата.

Затова трябват избори 2 в 1 - с цел да кажат българите желаят ли основен прокурор на България човек на Сорос. И това, този въпрос, би трябвало да е част от предизборния спор.

А Йонко Грозев го познавам инцидентно. Бил ми е студент по административно право, изпитвал съм го. С баща му бяхме дружно юристи, Миладин се споделяше. Чувал съм, че Йонко е отявлен соросоид и непосредствен на госпожа Меглена Кунева и част от лобито на Сорос в европейските институции.

- Накрая още веднъж ще ви върна към задаващите се европейски избори. Интересен е лозунгът на Льо Пен и Бардела във Франция за нов европейски контракт и завършек на Фондерлайненизма в Европа.

- Жордан Бардела няма още и 30 години, само че Льо Пен вярно заложи на него. Много интелигентен, с огромна харизма. Партията им ще бие Макрон с двуцифрен резултат. Видях на Аграрния панаир младите фермери по какъв начин им се радваха.

Наистина на 10 юни ще се събудим с друга Европа и както нормално ще разберем последни, че времето на Урсула е изтекло. 

Чакам с неспокойствие 25 и 26 април и форума СРАС на Републиканците в Будапеща, с цел да видя онлайн десни водачи от целия свят и обръщението на Тръмп на форума, който Виктор Орбан ще открие единствено 49 дни преди изборите.

Източник: Пик

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед29375Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед42721Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед106610Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед147574Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15387Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377483Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед147574Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед117002Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед106610Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е опр
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР