Как 14-годишно дете стана част от анимационния екип зад „Spider-Man: Across the Spider-Verse“

...
Престън Мутанга намери слава като тийнейджър вундеркинд, чиято креативност доведе
Коментари Харесай

Престън Мутанга намери слава като тийнейджър вундеркинд, чиято креативност доведе до най-добрия концерт.

Докато други тийнейджъри се тълпяха в киносалоните, за да гледат това лято „Spider-Man: Across the Spider-Verse“, 14-годишното момче се наслаждаваше на факта, че трябва да работи по анимацията на филма, след като привлече вниманието на тези, които стоят зад филма, благодарение на създадения от него фен проект.

Мутанга каза пред CNN, че още като младеж е бил влюбен в анимацията.

„Филмите на Pixar бяха това, което основно ме вдъхнови, защото ги гледах много и бяха лесно достъпни за мен“, каза той. „Хареса ми как Pixar наистина промени играта за анимация през деня.“

Той също си играеше с комплектите Lego, които родителите му му купиха, а по-късно се научи на CGI анимация и започна да създава сцени с помощта на Lego. През януари той написа в Туитър своето Lego пресъздаване на тийзър трейлъра за „Across the Spider-Verse“, който предизвика вълни и привлече вниманието на творческия екип зад филма.

В крайна сметка поканиха Мутанга да анимира сцена от Лего за филма.

„Първоначално не знаехме, че е 14-годишно дете. Току-що видяхме един фен, който направи невероятен трейлър за фенове, и тогава посегнахме и разбрахме, че той е 14-годишно дете, и си казахме: „Е, законно ли е?“ Кемп Пауърс, сърежисьор на филма, каза пред CNN. „Можем ли наистина да измислим някакъв начин да наемем това дете да го направи?“ Защото искам да кажа, че доказателството е в пудинга.“

Това беше пълен момент за Мутанга, който каза, че е бил на около шест или седем години, когато „The Lego Movie“ излезе на екран през 2014 г. и го вдъхнови да се занимава с анимация. Този филм е режисиран от Фил Лорд и Кристофър Милър, които също са работили по „Spider-Man: Across the Spider-Verse“.

„Да се ​​чуя с моите идоли беше просто сюрреалистично“, каза Мутанга. „Беше толкова невероятно, че чух, че Фил Лорд и Крис Милър искат да работят с мен, за да създадат поредица от Лего.“

Сега филмът е направил стотици милиони долари и младежите не могат да бъдат по-щастливи.

„Честно казано, това е като пълна лудост“, каза той. „И като видях името си в надписите, беше толкова сюрреалистично да видя, че най-накрая съм стигнал дотук. Работил съм върху най-великия филм на всички времена.”

DVD-то на “Spider-Man: Across the Spider-Verse” – продължението на спечелилия Оскар през 2018 г. “Spider-Man: Into the Spider-Verse” – ще излезе на 5 септември.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР