Кафето може да помогне на човек да отслабне и да

...
Кафето може да помогне на човек да отслабне и да
Коментари Харесай

Кафето пази от диабет и помага за отслабване

Кафето може да помогне на човек да отслабне и да избегне диабет вид 2, като способства за изгарянето на непотребните калории, заяви " Дейли мейл ", базирайки се на английски учени. Специалисти от университета на Нотингам настояват, че изпиването на чаша от ароматната ободряваща напитка подтиква кафявата лой - дейната мастна тъкан, която изгаря захари и тлъстини, с цел да затопли тялото. Тя е друга от бялата мастна тъкан, поради която хората наподобяват дебели.

Учените от университета на Нотингам са ревизирали теорията си лабораторно и със здрави доброволци на междинна възраст 27 години. Те е трябвало да не упражняват и да не пият питиета с кофеин, алкохол или медикаменти 9 часа преди тестванията, за които са получавали чаша кафе или вода. Когато кофеинът започвал да работи, били изследвани със скенер.

" От предходни изследвания знаем, че кафявите тлъстини са основно в региона на врата ", изясни проф. Майкъл Симъндс. И добави: " Затова снимахме незабавно откакто индивидът изпиваше кафето, с цел да забележим дали кафявите тлъстини се затоплят. "

Затоплянето значи, че тъканта се засилва и стартира изгаряне на мазнини. Резултатите са позитивни. Предстои откривателите да изяснят дали кофеинът работи като тласък или в кафето има друга съставна част, която засилва кафявата мастна тъкан.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР