Кафето, което толкова дълго бе считано за вредно, се оказва

...
Кафето, което толкова дълго бе считано за вредно, се оказва
Коментари Харесай

Ново 20: Кафето е по-полезно от здравословните храни

Кафето, което толкоз дълго бе считано за нездравословно, се оказва по-полезно от някои храни. Има обаче измама – то не би трябвало да е повече от 1-2 чаши на ден.

Пиенето на кафе е потребно, стига да е в умерени дози. Учените са изследвали въздействието върху човешкия организъм на разнообразни храни, включително плодове, зеленчуци и ядки. Установено е, че изгодата от тях е по-малка, в сравнение с от 1-2 чаши кафе.

Тестовете са посочили, че антиоксидантите в кофеиновата напитка могат да се опълчват на болести като диабет. Те сполучливо да се борят със свободните радикали, разрушаващи структурата на клетките.

Резултатите са повече от безапелационни – умерените дози кафе понижават риска от развиването на разнообразни заболявания. Това важи в най-голяма степен за тези, обвързваните с действието на химичните, физичните, радиационните, бактериологичните и други фактори на околната среда.

 Кофеин

Още един забавен факт е, че изгодите от кафето с кофеин и безкофеиновото са съвсем идентични. На ден един зрял човек приема приблизително 1299 мг потребни антиоксиданти от кафето. Това е приблизително кафе и половина. След него в класацията е чашата чай, в която се съдържат 294 мг. След това идват действителни храни като банани, с 76 мг, зрял фасул с 72 мг и царевицата с 48 мг.

За да извлечете оптималните изгоди от дневна доза кафе, не пийте повече от целесъобразната доза от чаша и половина. Въпреки изгодите му не замествайте с кафе останалите нужни за организма артикули.

 Кафета

Преди време японски учени потвърдиха, че чаша кафе на ден понижава риска от рак на черния дроб, заболяването на Паркинсон и диабет. Въпреки всичките му позитиви е добре в действителност да осъзнаем, че всичко е в дозата. Ако прекалим, съществува действителен риск от сърдечни проблеми, бодърствуване и високо кръвно налягане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР