Кафето и работата вървят ръка за ръка. Но кое време

...
Кафето и работата вървят ръка за ръка. Но кое време
Коментари Харесай

Кога е по-добре да пиете кафе - сутрин или следобед?

Кафето и работата вървят ръка за ръка.

Но кое време на деня е най-хубавото, с цел да изпиете чаша кафе?

Тези, които разчитат на кафето, с цел да бъдат продуктивни на работа, са добре осведомени с изгодите от него. То подтиква нервната система, оказва помощ да се концентрираме по-добре и да ускорим времето за реакция.

Разбира се, има и минуси. Тези, които употребяват доста кофеин, страдат от негативните странични резултати, в това число раздразнителност, напрежение, мускулни конвулсии, гадене, тревога и бодърствуване.

Възбудата след чаша кафе може да продължи приблизително до шест часа. Ето за какво времето също има значение. И по този начин - по кое време е най-хубавото време от деня да пиете кафе, в случай че желаете допустимо най-вече сила за работа? Ето какво споделят откриватели и диетолози:

Вашето идеално време за кафе може да зависи от… възрастта

За младежите утринното кафе може да помогне за повишение на продуктивността. Проучване, оповестено през 2016 година, което включва студенти, които постоянно пият кафе, демонстрира, че тези, които го пият в 6 сутринта, са посочили усъвършенствана продуктивност, по отношение на тези, които пият кафе в 14 ч.



Но не отписвайте изгодите от следобедното кафе. Възрастните хора са склонни да изпитват спад в концентрацията следобяд, а изследване измежду хора над 65 години открива, че една чаша кафе, изпита 30 минути преди работа, работи възбуждащо.

...но зависи и от съответната биология на тялото ви

Кофеинът стартира да работи малко след консумация, тъй че помислете по кое време би трябвало да сте най-„ будни “, преди да изпиете чашата. Ако сте човек, който има междинна приемливост към кофеина, тогава откакто пиете кафе, без значение дали е заран или следобяд, би трябвало да се чувствате по-бдителни и съсредоточени през идващите един до шест часа.

Как кафето ви кара да се чувствате, до момента в който работите, зависи от вашата персонална биология.

Това, което знаем, е, че всяка клетка от нашето тяло има собствен личен биологичен часовник. Ако разчитате на кофеина, с цел да разсъните мозъка, това не значи безусловно, че останалата част от тялото ви е в същата часова зона. Може да сте еуфорични, само че може да се чувствате бавни. Начинът, по който тялото ни реагира на храна и хранителни субстанции, в това число кофеин, е мощно изменчив.



Според откривателите, възрастта, етническата принадлежност и даже културата могат да повлияят на това кое време от деня е най-подходящо за вас да пиете кафе.

Това е много объркващо, тъй че най-адекватният съвет е да опитате това, което е най-хубавото за вас.

Пийте кафе в разнообразни часове на работния ден и вижте по какъв начин се чувствате. Хората, които са по-чувствителни към кофеина, би трябвало да лимитират потреблението си до сутринта, с цел да предотвратят нарушавания на съня, тревога, превъзбуда.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР