Кафето е много полезна напитка. Последиците за здравето на хората,

...
Кафето е много полезна напитка. Последиците за здравето на хората,
Коментари Харесай

3 – 4 чаши кафе на ден са полезни

Кафето е доста потребна напитка. Последиците за здравето на хората, които пият 3 до 4 чаши кафе дневно, са по-скоро положителни в сравнение с отрицателни. Нещо повече, те имат по-малък късмет за преждевременна гибел или сърдечни проблеми спрямо тези, които се въздържат да употребяват черната напитка.

Това са заключенията от проучване, което стъпва на изводите от повече от 200 изследвания правени преди този момент във времето. Изводите са, че кафето понижава рисковете от диабет, чернодробни болести и някои типове рак.

Три или четири чаши кафе дневно е потребно, с изключение за бременните дами и за хората, които са предразположени към елементарно чупене костите.

Групата откриватели от английския университет в Саутхемптън, водени от Робин Пуул, вършат обобщаващо изследване стъпващо на изводите от над 200 предишни проучвания, както и на 17 клинични опита от целия свят.

„ Хората пиещи кафе всекидневно имат позитивни последствия за здравето “, обобщава изводите от проучването Пуул в списание British Medical Journal. Той разяснява, че позитивните резултати за здравето се виждат при потреблението на три, най-много четири  чаши кафе дневно. При по-висока консумация откривателите не намират щета за организма, само че позитивните резултати се стопяват.

Пуул изяснява, че потреблението на кафе понижава риска за рак на простатата, на черния дроб и на кожата. Също по този начин понижава риска от заболяване от диабет вид 2. Най-добър резултат обаче, кафето дава за предотвратяване от цироза.

Пуул разяснява, че тяхното проучване стъпва на многочислени предишни изследвания, като обобщава и удостоверява техните заключения, оповестява организация Ройтерс.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР