Кафето е една от най-популярните напитки, любима на много хора.

...
Кафето е една от най-популярните напитки, любима на много хора.
Коментари Харесай

Последствията ще са страшни: Никога не комбинирайте тези продукти с кафе

Кафето е една от най-популярните питиета, обичана на доста хора. Когато се пие в умерени количества, може да донесе редица изгоди за здравето, защото е скъп източник на антиоксиданти, усъвършенства кръвообращението и подтиква мързеливия метаболизъм.

Има обаче артикули, които не би трябвало да се комбинират с кафе. Ето кои са те.

Кафе и млечни артикули

Кофеинът, съдържащ се в кафето, лимитира усвояването на калций от продуктите, с които го пием. Това би трябвало да се помни изключително от хора, които имат навика да ядат млечни артикули за закуска и да ги комбинират с чаша ароматно кафе. Тогава организмът не може да употребява пълноценно калция, съдържащ се в изварата, киселото мляко, кефира, млякото или кашкавала.

Въпреки че кафето не понижава фрапантно усвояването на калций, добра концепция е да не го превръщате в всекидневен табиет. Консумацията на кафе в умерени количества също е доста значима. Хората, които пият повече от 3 чаши дневно, могат да получат доста нарушаване в концентрацията на калциеви йони в тялото.

 кафе

Кафе и бобени растения

Бобените растения се радват на все по-голяма известност. Фасулът, грахът, соята, нахутът и лещата се употребяват освен от вегани и вегетарианци, само че и от хората, които ядат всичко. В последна сметка, в името на личното здраве и по-доброто положение на планетата, си коства да се ограничи потреблението на месо.
Бобените култури са отлична опция за тази цел. Те са богати на елементарно смилаеми протеини и съдържат желязо, което е значимо за здравето на кръвта.

Тези храни обаче не трябва да се комбинират с кафе, защото по този начин се лимитира усвояването на желязото, съдържащо се в растенията. Това предписание е значимо, защото нехемното (растителното) желязо се усвоява по-трудно от човешкото тяло, в сравнение с хемното (животинското) желязо. По-добре не причинявайте това на червата си и се откажете от пиенето на кафе със сандвичи с хумус, фалафели или други сходни вкусни изкушения.

Кафе и алено месо

Червеното месо е най-ценният източник на желязо. Съдържа и цинк, който е значим за устойчивостта. Поради тези две аргументи не си коства да завършвате ястията със свинска пържола или различен месен деликатес. По този метод ще ограничите усвояването освен на желязото, само че и на цинка. 

 кафе

Кафе и артикули, богати на цинк

Цинкът има редица значими функционалности. През есента и зимата най-вече ценим имуномодулиращите му свойства. Струва си да се знае, че животинските артикули са най-ценните източници на цинк, тъй като не съдържат присъщите за растенията фитати и оксалати, които затрудняват усвояването на цинка.

Освен говеждо, свинско, телешко, агнешко и еленско, съкровищницата на цинк са карантия (особено черен дроб), риба, стриди и раци, както и яйца и сирене.

Сред растителните източници на цинк заслужават особено внимание елдата, ориза, тиквените и слънчогледовите семки. Нито един от тези артикули не би трябвало да се използва дружно с кафето, защото съдържащите се в него танини доста утежняват усвояването на цинка. Това е изключително значимо в сезона на инфекциите, когато се опитваме да осигурим имунитет по всевъзможен метод.

 кафе

Кафе и алкохол

Въпреки че не липсват искащи да вземат участие в тази композиция, коства си да знаете, че кафето и алкохолът може да се трансфорат във взривоопасна примес. Тя е изключително рискова при хипертония и други кардиологични проблеми. В последна сметка и двата продукта ясно покачват налягането, което може да бъде съдбовно.

Кафето е стимулираща напитка. Когато се употребява с алкохол, той маскира своите депресивни свойства и може да способства за пиенето на прекомерно огромни количества.

И алкохолът, и кафето са натоварващи за черния дроб и бъбреците – не си коства да ги пиете по едно и също време. Идеята за лекуване на махмурлук с кафе също е неправилна. Кофеинът не обезврежда токсичните резултати на алкохола върху тялото. Освен това не усъвършенства метаболизма му. Кафето може да понижи сънливостта, само че не форсира изтрезняването.

Кафе и фармацевтични препарати

Кафето не е напитка, която може да се пие с медикаменти, изключително когато става дума за аспирин и болкоуспокояващи. Кофеинът може да ускори техния резултат и по този метод да усили риска от странични резултати.

Най-добре е да не пиете кафе с никакви фармацевтични препарати или хранителни добавки. Най-сигурното решение е да пиете медикаментите си с вода и да изразходвате кафето си за най-приятните моменти от деня.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР