Кадровото състояние на ДАНС – 20% кадрови некомплект, и Държавната

...
Кадровото състояние на ДАНС – 20% кадрови некомплект, и Държавната
Коментари Харесай

Ген. Кирчо Киров: Кадровото състояние на ДАНС е проблем за националната сигурност

Кадровото положение на ДАНС – 20% кадрови некомплект, и Държавната организация „ Разузнаване “ (ДАР) – 38%, съчетано с голямото число незаети бройки в армията, основава огромен проблем в системата на национална сигурност и защита като цяло. Това сподели някогашният шеф на Националната разследваща работа ген. Кирчо Киров за bTV, разяснявайки отчета на ДАР.
„ Причините може да се търсят в доста направления – уточни той – да вземем за пример в недоброто положение на образованието и продукцията от евентуални фрагменти на структурите за защита и сигурност, което то създава, недобре работещата кадрова активност на структурите за кадрово застраховане на тези институции, което в действителност е въпрос на организация “.
Според ген. Киров би трябвало работата в разузнаването да се счита за влиятелна, „ въпреки че в последните години престижът му доста падна, освен на него, само че и на специфичните служби като цяло, включително и на армията “.
Тежестта би трябвало да падне на външното разузнаване, чийто приоритет е придобиването на изпреварваща информация за сигурността на страната, за заканите от тероризъм, за териториалната целокупност на страната, от бежански поток и така нататък Защото в такава комплицирана конюнктура, в която с намира страната, външното разузнаване е това, което би трябвало да даде изпреварващата информация за взимане на държавни решения, сподели гостът.
За констатацията в отчета на ДАР, че ислямизацията на ромските махали е една от главните закани за териториалната целокупност на страната, ген. Киров сподели, че разрешението на тези проблеми има единствено държавнически измерения, това е въпрос на политика, на тактика – в политиката, в стопанската система, в интеграцията и приобщаването на малцинствата, в това число образованието.
Според него мигрантите не са проблем за България в такава степен, в каквато бяха преди 1 – 2 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР