Кадри, разпространени от руското министерство на отбраната, показват ударни изтребители

...
Кадри, разпространени от руското министерство на отбраната, показват ударни изтребители
Коментари Харесай

Military Watch Magazine: Су-34 пускат термобарични плъзгащи се бомби върху украинските сили

Кадри, публикувани от съветското министерство на защитата, демонстрират ударни изтребители Су-34,  употребяващи 500-килограмови плъзгащи се бомби ODAB-500 с термобарични бойни глави против укрепени украински позиции в противоречивата област Донецк, написа. Такива бойни глави са добре усъвършенствани за обезвреждане на добре укрепени противников позиции и действат посредством разпространяване на газообразни химически облаци във въздуха, които по-късно се детонират от вакуумен експлозив, с цел да се освободи ударна вълна с високо налягане. Ефектът е, че въздухът се изсмуква от затворени зони с голяма мощ, разрушавайки здания, пещери, окопи и други укрепления и разкъсвайки белите дробове на всички присъстващи наоколо. Термобаричните снаряди са употребявани необятно на фронтовата линия от ракетни артилерийски системи TOS-1, като тяхното разполагане от управляеми плъзгащи бомби съставлява част от по-широка наклонност на такива бомби, употребявани за допълнение на към този момент забележителното артилерийско предимство на съветските сили и по този метод обезпечаване на по-голяма преимущество в огневата мощност. 

Руските бомби ODAB-500 са оборудвани с универсални модули за обмисляне и поправяне с ръководство на крилото и руля, което им разрешава да поправят курса по време на полет за по-голяма акуратност. Въпреки огромното тегло на бомбите, Су-34 има най-високата устойчивост от всеки клас изтребители в света през днешния ден и може да носи до четири на аероплан без натоварване на корпуса. Су-34 е добит в доста по-голям брой от всеки различен клас изтребители след Студената война в Русия, като през 2023 година се оповестява, че производството ще се разшири в допълнение. Все по-широко публикуваното потребление на плъзгащи се бомби беше очебийно с възходяща угриженост от западни и украински източници, като голям брой украински чиновници през януари 2024 година информираха  New York Times,  че  нови съветски удари, употребяващи тези бомби, са наложили „ спомагателна опустошителна мощ “ и с 500 кг. експлозиви биха могли по този метод да заличат техните подземни бункери. Един военнослужещ съпостави въздействието на ударите на съветската планираща бомба с „ портите на пъкъла “, наблягайки, че съветските Военновъздушни сили „ ще ги изпратят два по двама, осем за час.

Звучи като аероплан, който се спуска върху вас “. Съобщава се, че потреблението на термобарични бойни глави е направило излетите на Су-34 доста по-смъртоносни, когато са ориентирани към укрепени позиции, като този тип муниции са необятно оприличени в Русия на огнехвъргачки поради тяхната специфична функционалност за почистване на окопи и бункери, написа още изданието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР