Кадри: Нова твОпасна дизайнерска дрога става все по-популярна сред тийнейджърите.

...
Кадри: Нова твОпасна дизайнерска дрога става все по-популярна сред тийнейджърите.
Коментари Харесай

Как да предпазим децата си от опасна дизайнерска дрога?

Кадри: Нова тв

Опасна „ дизайнерска ” дрога става все по-популярна измежду младежите. Заради ниската цена, един от най-разпространите опиати сега е MDMB – шмика. Употребата му води до доста тежки последици за организма, даже до гибел.

„ Една огромна част от тази нова дрога остава в тялото, което е доста рисково ”, сподели в предаването „ Здравей, България ” контрольор Петьо Петков от Столична дирекция на вътрешните работи.

 

По думите му подобен вид субстанции предизвикват загуба за схващане. „ Новата синтетика не може да се вкара в една рамка. Обикновено на пазара това е наречено билка - растителна маса, обработена с химикал. Ползват се най-различни маси, които добре всмукват течности. Това е известно в Европа като “спайс ”. Хората, които го вършат, не дозират вярно ”, изясни инспекторът.

Той изясни за родителите и за какви признаци да наблюдават, с цел да познаят дали децата им са имали достъп до такива субстанции. Това е намаление на телесната температура, смяна на настроението, изтръпване на крайниците, при по огромна доза се стига до кома.

Инспекторът успокои, че няма всеобщ взрив на продажбата на такива опиати у нас.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР