Кадри: Нова Тв19-годишните Кристиян и Илиян са били малтретирани от

...
Кадри: Нова Тв19-годишните Кристиян и Илиян са били малтретирани от
Коментари Харесай

Родители с разтърсваща изповед пред Нова! Разказаха как двете им момчета са бити от полицаи. Едното е било с тежка операция на гръбнака

Кадри: Нова Тв

19-годишните Кристиян и Илиян са били измъчвани от служители на реда, разкриха техните родители пред Нова Тв. Причината за полицейското принуждение е в резултат на сигнал, че двете момчета са насочили револвери от кола против жители на спирка в София. Оказало се обаче, че въпросните оръжия са бутафорни, а не бойни.

„ Синът ми е с психическо и физическо разтройство. Той е бил удрян, откакто служителите на реда не се съобразили, че има тежка 6-часова интервенция на гръбначния дирек. Кристиян е играч по ски, в „ Б ” националния тим. Каза ми, че с Илиян не са насочвали пластмасовите револвери против хора. Става въпрос въпреки всичко и за играчки. ”, съобщи бащата на Кристиян.



„ След като служителите на реда са получили сигнала на 112, са спрели колата на на синовете ни. Двамата са излезли, посочили са документите си. Кристиян е блъскан от служител на реда, извиват му ръката, удрят го веднъж и му приказват дебелашки. Илиян им споделил: Не го удряйте, той е с интервенция. ” След което и синът ми получава удар зад врата.



Тези пластмасови револвери избелват съчми пластмасови, на 5-10 метра се изстрелват в цел. Нито е бойно оръжие, това е пластмасово, прилича същинското, само че е оръжие, което се продава във всички магазин. Иначе синът има електрошок за отбрана. ”, съобщи бащата на Илиян.

Ето и коментарът на юриста на момчетата Николай Петров: „ Има превишаване, приложимост на физическа мощ и помощни средства и принуждение на служители на реда, което смятам, че е било неналожително да бъде използвано. Имаме повдигнато обвиняване за безчинство на Кристиян, който си е играл с револвера в колата, само че ние ще си търсим правата. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР