кадри Нова телевизияГала и нейните панелистки Кристина Патрашкова и Ромина

...
кадри Нова телевизияГала и нейните панелистки Кристина Патрашкова и Ромина
Коментари Харесай

Жените на Гала се наежиха срещу стар български обичай

кадри Нова телевизия

Гала и нейните панелистки Кристина Патрашкова и Ромина Тасевска се изрекоха доста остро против един български бит, който се практикува от доста фамилии с дребни деца. Става въпрос за запознаването от напълно ранна възраст с усета на алкохолни питиета. При доста фамилни събирания, най-много бащите и дядовците дават на децата да опитат пяната на бирата или да топнат пръстчето си в ракията. Според Патрашкова и Ромина това е ужасна традиция, която въобще не би трябвало да се толерира и е доста рискова за малчуганите.



Те обясниха, че на детските рождени дни има безалкохолно шампанско, някои родители пък дават на децата си да опитат безалкохолна бира. Така децата стартират да получават табиет и като по-големи елементарно минават към „ същинските “ питиета. Гала обаче си разреши обаче да е по демократична.

„ Аз пия бира откогато се помня “, призна водещата на „ На кафе “. Гала обаче акцентира, че все пак е била под непоколебим наставнически надзор, тъй като е от учителско семейство.

Тук към този момент разликата в поколенията в действителност се прояви, тъй като Ромина Тасевска изрично застана на друга позиция от началничката си. Футболната брачна половинка описа, че доста се е ядосала на мъжа Дарко Тасевски и роднините му в Северна Македония, тъй като „ захранили “ сина им с бира.

Актьорът Дарин Ангелов пък описа, че дъщеричката му постоянно посягала към чашата вино на майка ѝ. Той се опитал да изясни, че това е пиво за огромни, че ще ѝ стане неприятно, в случай че пие от него. Най-накрая все пък дал на детето да помирише виното, което било задоволително, тъй като момиченцето незабавно направила крива физиономия.

В последна сметка Гала и панелистите се сплотиха към това, че традицията с топването на пръстчето на дете в ракията е традиция, която не би трябвало да се окуражава, колкото и да е блага и занимателна за бащите и дядовците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР