Кадри БТВКлиматичните промени все по-осезателно напомнят за себе си. Вече

...
Кадри БТВКлиматичните промени все по-осезателно напомнят за себе си. Вече
Коментари Харесай

Силвена Роу: Невиждано наводнение в Дубай

Кадри БТВ

Климатичните промени все по-осезателно припомнят за себе си. Вече няколко години сме очевидци на рискови горещини и наводнения провокирани от големи количества дъжд. У нас също на няколко пъти тези превалявания сътвориха тежки проблеми в разнообразни региони на страната.

Но за Дубай и региона това са невиждани количества. Това не се е случвало от 1949 година. Пряк свидетел на събитията се оказа началник Силвена Роу, която описа от първо лице за събитията там след падналите значителни превалявания. Тя живее в емирството от 10 години.


`); break case width
Моят полет беше единственият, тъй като всички други бяха канселирани. Закъснението беше от 6 часа, чака се, не знаех какво да чакам. Цялото летище обаче беше изцяло изсъхнало, тук-там имаше пясък. Бавно и умерено чакат да стартират още веднъж бизнеса си.

Трябваше да затворя и моето заведение за два дни, имаше вода, през днешния ден ще опитам да го отворя. Незнам по какъв начин се събира тази вода. За 24 часа се изваляха 254 мм дъжд. Нормалното за година са 80 мм. 254 мм за 24 часа са равностойни на превалявания всеки ден за 5 месеца в Лондон, разяснява още тя.



Каквото и инфраструктура да имаш, отново ще ти пристигна доста, доста нагоре, изясни още тя. Няма метод тази кошмарна стихия, която засегна целия регион, да е от засяване на облаци. Това е безспорен знак на климатична смяна. Те доста бързо се оправиха, почистиха, оправено е, уредено е добре.

Най-положителното, което остава след тези значителни превалявания е чистият и бистър въздух.

Много рядко имаме подобен в Дубай, както прочее и в България, разяснява Роу.



Много скъпи коли са оставени по този начин на пътя, аз виждам какво е било, само че към този момент на 90 % всичко е оправено.

И приключи:

Най-хубавата природа и сезони има България, на никое място другаде няма такава хубост.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР