Кадри БТВДо 5-6 не очаквам промяна на времето, остава необичайно

...
Кадри БТВДо 5-6 не очаквам промяна на времето, остава необичайно
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Има опастност Дунав да прелее

Кадри БТВ

До 5-6 не чакам смяна на времето, остава извънредно топло и изсъхнало. От Запад се придвижва пресен атлантически въздух. Температурите са съществено над нормата. Това е пета поредна анормално топла зима и върви към наклонност. До Йордановден не чакаме съществени превалявания, сподели проф. Рачев в ефира на БТВ.

Не по този начин е в Европа, където преваляванията са обилни.

Много дъжд в Германия и Дунава е пред преливане и може да има евакуация. Там ще продължи да вали, включва се и снеготопенето.



В новогодишната нощ се чакат минимални температури сред 2 и 7 градуса. Във високите курорти ще бъде 0 до минус 2 градуса. На първи януари леден фронт вероятно ще близне България.

Тези, които ще честват на открито им е задоволително една шапчица е леко облечени да може да се танцува, сподели още климатологът.



Непрекъснато от запад се придвижва пресен атлантически въздух, трансформиран на Средиземноморието и е доста топло. Тази наклонност ще продължи най-малко до първата десетдневка на идния месец.

В София прелестно топло време подсигурявам до неделя. В Банско също е изключително топло, следобяд става киша, само че пък въздуха е бистър за разлика от столицата. Софийския въздух можем да си го продаваме като неповторим, пошегува се професор Рачев.

Хората се разхождат по плажа, топло и доста слънце във Варна.



През януари предвижданията са за позитивна особеност на температурите в цяла Европа и 20-30 % повече превалявания от нормалното.

Затова и предизвести за наводнения и изтегляне на популацията в покрайбрежните региони.

Според синоптиците сериозна снежна завивка към Коледа и Нова година не е имало от 2002 година.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР