кадри bTV8 март може да се окаже най-студения ден чак

...
кадри bTV8 март може да се окаже най-студения ден чак
Коментари Харесай

Проф. Рачев даде най-добрия съвет за спасение от мълнии

кадри bTV

8 март може да се окаже най-студения ден чак до първа Пролет. Това разяснява климатологът проф. Георги Рачев в своята дълготрайна прогноза по bTV. Професорът съобщи, че в събота стартира стопляне, а в идващите дни България може да се окаже най-топлото място в Европа.



В понеделник оптималните температури у нас ще са от 15 до 17 градуса. Причината е, че страната попада в топлия бранш на нов средиземноморски циклон. На някои места при започване на седмицата може да е и 20 градуса, предизвести професорът.
`); break case width
Рачев разяснява, че времето ще си остане типично мартенско – неустойчиво и изменчиво.

Във вторник над България се чакат дъждове, а може би и мълнии и гръмотевични стихии, сподели още в прогнозата си климатологът. По този мотив той даде доста безапелационен съвет какво да вършим, в случай че сходно събитие ни свари в колата.



Ако сте в автомобила си по време на мълнии, никога не излизайте, това посъветва проф. Рачев. Дори и колата да бъде ударена от по този начин, най-лошото, което може да се случи, е да се подпалят гумите, изясни той от екрана на bTV.

По думите на проф. Рачев, автомобилът играе ролята на заземен Фарадеев кафез. Той добави, че затова няма и заплаха за самолетите, които са удряни от мълнии. Въпреки че пасажерите в тях са в цялостна сигурност в тази обстановка, летящите машини въпреки всичко се приземяват след такива произшествия, най-много с цел да им се ревизира подробно електрониката., сподели още проф. Георги Рачев.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР