Където сенките на малките хора станат големи, там слънцето залязва.

...
Коментари Харесай

Из делниците на един луд |


" Където сенките на дребните хора станат огромни, там слънцето залязва. "

Понеделник, 30 ноември

Да стартираме с изявлението на премиера Борисов за " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ", та да отметнем тая срамна история. И да се занимаваме с другите, не толкоз срамни. Интервюто може да се обобщи по този начин: Прост човек! Много елементарен човек! Обективно елементарен човек!

Цялото му пояснение за това по какъв начин са попаднали пачките петстотинтачки и кюлчетата злато в чекмеджето му се изчерпва с едно изречение: " Една красива жена може доста елементарно да преодолее отбраната ми… "

Г-н Борисов, апелирам да ме извините, само че с тази уязвимост, в случай че бяхте жена, щяхте да сте курва, бе!

Всъщност, в случай че пуснем една линия сред кмета на Симитли и думите, казани от Борисов на доктор Мангъров (Ако бях една жена, щях да ти пусна…), можем да се окажем единствено на „ една мисловна улица “ от концепцията, че не е наложително да е жена. На Мангъров напряко му се е предложил. Ама докторчето очевидно се е уплашило.

Само да беше рекъл: Нищо, че не си… И щеше да стане нещо… Току виж му излязъл гъз-метът. Така си мисля, де. И морфичният резонанс сред нас ми подсказва, че и вие мислите същото, не ли?

 На въпроса на Михаел Мартенс от FAZ „ Посрещате ли още дами с непроверени дамски чанти?, Борисов дава отговор: „ Сега даже не желая да виждам дами. “

Според мен, не трябва от едно такова дребно нещастие да се вършат съществени заключения и да се минава надали не на другия бряг.

Пък в Редута в последно време постоянно срещам едни огромни мъже разхождат едни дребни кученца и им приказват едно гальовно… Не знам, не знам…

Обаче по този начин, както показва Борисов нещата, те наподобяват даже леко сантиментални. А освен, че не са сантиментални, ами са брутални. Помните ли " Яневагейт "? И записа на диалога сред съдийките Янева, Ченалова и адв. Мондешки, оповестен в „ Биволъ “ през 2016 година, в който Янева споделяше: Аз в случай че съм желала да преспя с Бойко съм щяла да преспя преди 5 година Ся зорлем да го върша пет години по-късно, просто, когато не желая, няма смисъл. Ся за к`во би трябвало да отида да влизам в някаква обстановка, в която да се чудя ни напред, ни обратно, да стане още по-лошо. Ти к`ъв мислиш ще ми бъде диалога с него? Че ме пита юридически вярно ли съм подписала СРС-та ли?

Ченалова: Е толкоз ли па ниско?

Мондешки: Той е по този начин и след това споделя на всички квооо… С кого, с коя, клипчета си прави, има две камери в тва, след това ги рас… с защитата доста се забавляват… Ловят се на бас дали от първия или от втория път. Там е ужасно!

Извратена история! Няма място за романтика! Избиване на обществени и полови комплекси.

Защо, бе, Господи, за какво си направил по този начин, че от боязън да се умира, от позор да не може?!

Пък един Роси заподозря, че дамата от спалнята на Бойко била Фидосова. Само тя можела да домъкне толкова багаж.
Има логичност, не ли?

Ама ги измисля, но ги наставя… " Никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, защитата не е претърсвала и направлявала чантата й ".

Лъже, викат от НСО! „ Непроверени лица не се позволяват в обектите, които НСО пази. Те обаче се ревизират за общоопасни предмети и субстанции, а измежду тях не са кюлчета злато или банкноти в евро, те не биха заплашили живота и здравето на Борисов.… “

Йезуити подли! Влиза дама с една чанта пачки и кюлчета и на тях не им прави усещане. Да, бе, да… С пиперки да е цялостна чантата, отново са длъжни да виждат!

Ех, братя, братя… Цялата тази история е доста тъжна и не поради кратуната Борисов! Той, че е елементарна кратуна, няма подозрение. Но няма подозрение и в това, че кратуната е цар единствено в царството на тиквите.

Вторник, 1 декември

Мисля си, че сега се борим единствено с един Ковид 19 и то с много подозрителен резултат. Ами като дойдат гриповете? По четири-пет варианта едновременно са идвали. Тогава хептен ще се наакаме, да ме простите.

И Борисов с тия магистрали… Представете си примерно вариант „ Калифорния “ хване на стоп некой земляк, който си идва за Коледа. За 12 часа е в София. И от тук по седемте автомагистрали на Бойко за 4 часа е покрил страната.

Ще ги мислим като дойдат.

Гледам по тв приемника аптекарчето Марешки и в действителност нямам доверие на ушите си. Проф. Пламен Киров си разрешил да подлага на критика законодателната активност на Народно събрание. И Марешки се възпалил: „ Аз, вика, не съм правист, само че очевидно имам повече разум от проф. Киров. Този връх на конституционализма е гола вода. Той няма хал хабер от конституция… "

Проф. Пламен Киров е декан на катедрата по Конституционноправни науки в ЮФ на СУ и някогашен парламентарен арбитър. А Марешки е едно… Как да се изразя по този начин, че да не се изразя по този начин, както ми се желае? Щото в акъла ми се върти един комплимент с непредвиден край.

— Чичо Юлиус, казвал ли ти е някой, че си един хубав, интелигентен и обичайно пълен мъж в разцвета на своите сили?
— Не, в действителност никой не ми е казвал сходно нещо!
— Така ли? — учуди се Карлсон. — Тогава откъде-накъде в тиквата ти е влезнала тая нелепа концепция?

Марешки?! Ето това значи да изпуснеш простотията от надзор! Тя се качва на главата на знанието и кукурига от там…

Як скандал тресе Европейския парламент. Унгарският народен представител от ръководещата Фидес Йожев Сайер, гневен хомофоб и съперник на гей браковете, е заловен на голо мъжко празненство. На мероприятието полицията заварила 25 голи мъже, измежду които евродепутати и дипломати. Изплашен от идването на униформените, евродепутатът се опитал да избяга по водосточна тръба.

Гол по водосточната тръба! Ще си закачи някъде мартеничката за наслада на котките… Късмет е имал, единствено ръцете си разранил.

Във Facebook се пусна слух, че, когато полицията се опитвала да влезе на празненството, от вътрешната страна някой пръскал с маркуч. Но не се заклевам, че е правилно.

Хомофобията, която по нищо не се разграничава от другите уплахи, постоянно се оказва надълбоко затвърден боязън от личните потискани влечения. Това е азбучна истина в логиката на психиката. Може да я срещнете и в литературата: „ Колкото до Самбане, подвързвача на партитури, той най-неочаквано не устоя на от много време мъчещото го предпочитание да содомизира някой боец. Една злощастна вечер се осмели да го задоволи и това му нанесе непоправима щета в очите на някои патриоти, които начаса го упрекнаха в шпионаж. “

 Та и господин Сайер по този начин, просто не е издържал.

„ Йожеф Сайер се болести с джендърство в Брюксел. “ Ето какво се получава, когато вродената нелепост се комбинира и със старческо малоумие. Докато бил в Унгария си бил постоянен, обаче в Брюксел се изхомил!

Бихме могли да кажем, че бай Георги Марков се е заразил с нелепост в ГЕРБ. Но няма да сме прави. Защото, както споделя поговорката, остарелият простак в миналото е бил млад простак. Та слабоумието не е старческо. Просто слабоумие…

С какъв ум сме чакали хора като този, като Сашо Йорданов и така нататък да ни донесат народна власт?! И ние не сме оглупели на остарели години, да знаете!

Сряда, 2 декември

Д-р Антония Първанова вика: „ Самолечението и свръхлечението са две доста рискови неща. “ И дава образец с премиера. Според нея, на Борисов са му предозирали кортикостероидите, което се виждало отдалече по типичният фациес луната (лунообразно лице), което било особено при невъздържание с кортикостероиди.

„ Фациес луната, вика доктор Тони, е единствено едно проявяване. Стероидите имат и доста други. “

Така е. Наблюдават се също и нервно-психични отклонения, както и затруднения в стомашно-чревния тракт под формата на диарии. Борисов очевидно ги има тия затруднения. Психическите, за диариите да кажат тия, дето го бършат…

Първанова вика, че джипитата си имали по една общоприета рецепта „ с два антибиотика и един кортикостероид “... „ Какво, вика, лекуваме с тези антибиотици, когато няма бактериална зараза? Кортикостероидът смъква имунитета. “

Права е. Кихне някой един път и припка незабавно за антибиотик. Опитайте нещо хомеопатично, бе хора! Ето ние да вземем за пример какво обичайно лекуване организираме още при първите признаци на хремата, а от време на време никак даже и не чакаме да се появи симптоматиката. Първо вземаме една ракия, от тая, дето ни праща един благодарен четец, господин В., от град В. (Пълното име и адреса се пазят в дребния сейф, който се пази в огромния сейф на редакцията!)

Невероятно благодарен четец! Този господин В. прави изключителна мускатова ракия. А той самият не пие! Представяте ли си?! Приятел фантазия ви споделям! (Г-н В., не бързай да пращаш отново, имам още!) Та споделих, първо вземате една ракия със сезонната салата.

Без да се отплесвам единствено ще вмъкна. Веднъж гледах едно предаване за столетници и там една баба на 102 година сподели: " Ракия не че обичам - само че се постанова! " Е те това ви споделям и аз! После се вземат 2-3 вратни пържоли с бутилка алено. Ако сте в по-лежерно въодушевление може мерло, в случай че сте малко по-кахърен - каберне. Накрая може да разтворите един фервекс и да пръснете в носа няколко пъти отривин. Но това е единствено в случаите когато горните ви дихателни пътища са станали плавателни. Иначе след вечерята предлагаме едно уиски, за възрастни, законспирирано като ментов чай. Заради булката, не поради болката. Никой не е излекуван с ментов чай! Колко работи вършим, дето болката въобще не ги постанова, но булката ги изисква…

Лекарите може и да не утвърждават моето лекуване, само че на мен постоянно ми дава позитивни резултати. Даже в този момент малко се тормозя да не ми даде и за Ковид положителни… Верно, не се майтапя! Сериозен съм като пенсионер, по кое време си чака рестото.

Като споделих за болката и булката… Четохте ли за оня италианец, дето се ядосал на жена си и минал 400 км. по студа, та да му мине гняв. Намерили го отпаднал, ледовит, само че все по този начин ядовид. Напълно го разбирам. И аз някой ден… Ама нема да се върна. Нямате визия какво светотатство е да сипваш уискито в ментов чай…

Какво да ви разправям… Един ме пита: А, бе, жена ти каква зодия е? Не, бе, крещя, тя е македонка, от Гоцето. И млъкна и нищо повече не ме пита…

Четвъртък, 3 декември

Д-р Елена Николова, доктор на първа линия в департамента Ойз, Северна Франция, по някаква причина гони карез на доктор Първанова и през вчерашния ден отново я наскача. Вика за кортикостероидите: „ На всеки редови доктор е известно, че кортикостероидите са МОЩНИ противовъзпалителни средства, които не провокират оток, даже назад. Фациес луната не е ОТОК, лекар Първанова, а е вид ЗАТЛЪСТЯВАНЕ. “

Точно по този начин! Не е от стероидите, а от единьето! Борисов: „ Аз от дребен доста обичам да хапвам “. И в този момент му е паднало да лапа на муфта… Зер и Пеефски е на стероиди, та се е окръглил като пълнолуние…

Но отново ще кажа, за антибиотиците доктор Тони е права. Наистина злоупотребяваме с тях. От една страна докторите се презастраховат. От друга, в случай че докторът инцидентно не изпише антибиотици, пациентът се усеща някак подценен, един тип подценен и самичък си изписва.

Пенсиите, не се оглеждайте, и вас имам поради, да не кажа основно вас. И най-задръстената пенсия може да изброи най-малко три антибиотика. Пък един лекар ми сподели, че не било рядко пенсии да си изписват антибиотици и за нерви. Да, бе, и аз не повярвах.

Ей, братя от последната възраст, поради на върлуващата зараза би трябвало да си стоите повече дома. Изчислил съм, че една пенсия единствено от преследването на промоциите може да възпламени един огромен град от четирите края...

Седете си у дома, забавлявайте се из Мрежата. Четох през вчерашния ден един текст за Facebook. Ами какво да ви кажа, уважаеми бастунки! Тая обществена мрежа се заформяла като виртуален пенсионерски клуб. И аз също го забелязах в този момент, до момента в който си попълням новия профил…

И това ме наведе на мисълта, че изцяло съм ви не запомнил, бе, злото да ви не помни! Ще би трябвало да компенсираме.

Затова в този момент ще ви дам един извънреден съвет, в случай че несъмнено, към този момент не сте израсли съответната сфера на приложение. Испански сексолози стигнаха до извода, че една четвърт от " засечките " при мъжете се дължали на неправилната поза при сън. Най-опасно било да се спи по стомах. Органите, включително и Органът, се притискали от тежестта на тялото и дребните артерии се запушвали. Затова предлагат да се спи на една страна. Но най-добре било да се спи с леко повдигнати крайници, това повишавало притока на кръв в… където би трябвало. Сексолозите викат да ги вдигате единствено до 10 градуса. Но, съгласно мен, може и повече. Щото ще получите и колатерални изгоди. Колкото по-високо са ви краката, толкоз по-топло ще им е. От физиката, уповавам се, най-малко това помните – че топлият въздух се издига нагоре.

Анджак стана дума... Ако намалите температурата с 1 градус, от 20 на 19, ще спестите 6% от силата. Следите ли ми мисълта? Ако намалите с 10 градуса, ще спестите 60%! Много е значимо да знаете, че в случай че въздухът е овлажнен до подобаваща степен, даже и ниските температури се възприемат като естествени. Тъй че моят съвет е да поддържате плюс 4 градуса (което на процедура ще ви икономисва всички разходи) и да пръскате непрестанно с разпръсквач из стаята…

Този съвет съм го давал през 2004 година, само че като се има поради мощното текучество във вашите среди, надали е останал някой да го помни. А може да е доста потребен в идната зима.

Петък, 4 декември

 На 23 октомври сред Съединени американски щати и България беше подписан Меморандума за съгласие в региона на нуклеарната сила за цивилен цели.

Като начало ще построяваме взаимно VІІ блок в АЕЦ " Козлодуй ". Малко от старите съветски чаркове за Белене, малко нови от американската " Дженерал Електрик " и те ти нов блок. В тази връзка дипломат Херо Мустафа е посетила Козлодуй, с цел да изследва на място опциите за партньорство.

Сещате ли се в този момент?! Момчето им би трябвало още! Има още някои работи за дотъкмяване.

А не е като да не са наясно с каква маймуна си имат работа.

Нанси Макълдауни, някогашен американски посланик в София, е избрана за консултант по националната сигурност на вицепремиера Камала Харис. Вероятно тя ще дърпа конците на американската политика на Балканите. Нансито добре познава Борисов, което проличава от грамите, които е пращала във Вашингтон. Там го беше нарисувала съвсем същински:

- недодялана и противоречива фигура, която клюки свързват с проведената престъпност…
- проявяващ неналичието си на изисканост и простотата си като свои отличителни достолепия
- податливост към популизъм
- повече стратег, в сравнение с пълководец
- всеки ден да си трансформира мнението
- сенчесто минало – персонални връзки с мафиотски босове от 90-те години
- могъщ водач
- занаятчия на подвеждането и преструвките
- „ прикрит коз “ във връзка с Русия

Но какво значение имат личностните дефекти. Те даже са потребни: „ Нуждата на Борисов от нашата благословия и неговото свръх его са мощни принадлежности, които можем да използваме в посока превръщането му в успешен народен водач. Неговата суетност и потребността му от одобрение могат да са лост, с който да тласкаме него и партията му към съвременна политическа групировка, която естествено да наподобява действителният сътрудник Съединени американски щати. “

С една дума, да стане нашето копеле. Ако не беше го споделил Рузвел, щеше да го каже Труман, или Айзенхауер или някой друг…

В „ Панорама “ посветиха няколко минути на умрелия някогашен френски президент Валери Жискар Д’Естен. Историкът проф. Кирил Топалов означи, че Д’Естен всеки ден отделял по един час да работи с книжовник. Каза го някак си по този начин, като за образец на нашите оратори, вроде Цецерон, Борисов, кърджалийската утка или някой различен от сходните им хондрокефали.

Аз имам по-добро предложение. Някъде съм чел, че преди да седне да написа, Стендал се е настройвал един час, като чел френския углавен кодекс поради неговия акуратен и елегантен език. ” Препоръчвам на горепосочените да създадат същото с българския Наказателен кодекс. Е, правилно, че той не е плод на изящна книжовност, само че концепциите са значими.

" Ройтерс " оповестява за малко уютно барче за тапас (мезе) в центъра на Мадрид, което, както доста други, било изправено пред вероятността да затвори поради короната. Вместо да пуска кепенците, притежателят се обърнал към клиентите си с прочувствено видео, в което ги призовавал да предплатят храна и питиета, които в бъдеще ще употребяват. За пет седмици откликнали 400 лоялни клиенти и по сметката на El miniBAR се събрали 40 хиляди евро.

Винаги съм подозирал, че би трябвало да направя механа, а не уебсайт! Даже знам и по какъв начин ще я кръстя. Както си вървях един път и виждам пред мен табела с надпис: " Напоителни системи ". И си крещя: " Те това е име за механа! "

(Откраднах го от една Марина, пък тя да си каже на собствен ред от кое място го е откраднала. Аз не съм отговорен, че и във ФБ се краде като в Република България.)

Ами това беше за през днешния ден. Както е казано, направихме всичко, което можем, а другото оставихме на ориста.

P.S. Уважаеми читатели, братя и сестри! Задават се едни хубави празници и ще трябват хубави дарове за хубави хора. Един добър вид е да подарите една от книгите на доктор Филипов. Всъщност, останали са единствено обособени бройки от книги 4 и 6. Ако желаете, изпратете ми на име и фамилия, мобилен телефон и офис на Еконт, който ви е комфортен. И аз ще ви изпратя мечтаната книга с натрапен платеж и, при предпочитание, с подпис или посвещение.

Вярваме, че както въздухът и слънцето са нужни на всяко живо създание, по този начин и книгата е нужна на всяко сиво вещество. Еле па книгите на доктора…

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР