Къде ви е лидерът, уважаеми дами и господа от ГЕРБ,

...
Къде ви е лидерът, уважаеми дами и господа от ГЕРБ,
Коментари Харесай

Мая Манолова се гаври с Бойко в новото НС: Къде се крие лидерът ви, дами и господа от ГЕРБ

„ Къде ви е водачът, уважаеми дами и господа от ГЕРБ, за какво се крие? “ – с тези думи ръководителят на парламентарната група на „ Изправи се! Мутри, вън! “ Мая Манолова се обърна към групата на болшинството и беше посрещната с дюдюкания-.

Манолова съобщи, че никой партиен водач не си е разрешавал да трансформира Народното събрание в посмешище, както това е направил Бойко Борисов, и разгласи, че парламентаризмът се връща в страната с началото на 45-ото Народно заседание, защото е най-важната институция.
От името на групата си Манолова разгласи, че ще внесе още на следващия ден предложение за основаване на краткотрайна парламентарна комисия за проверка на ръководството на кабинета „ Борисов “ 3.

Сред целите на групата, за които ще бъдат импортирани законодателни текстове, тя повтори ремонт на изборното законодателство, в това число въвеждане на дейна регистрация, основаване на нова и обективна имунизационна стратегия против COVID-19, въвеждане на нови ограничения в поддръжка на бизнеса и фамилиите в изискванията на пандемия, както и отбрана на жителите от колекторските компании – една от тематиките, по които Манолова работи от времето си като държавен омбудсман.

Обрат: Слави и Има Такъв Народ не поддържат мажоритарния избор, тъй като го предлагал… ГЕРБ

Говоренето „ анти “ доминира в новия парламент. Словата на парламентарните групи са с площадната стилистика от лятото. Но най-смешното е, че партията на Слави се отхвърли от най-скъпото си – мажоритарните избори, за които шоуменът и сценаристите му от години упорстват. Мажоритарната система бе и един от въпросите на референдума, иницииран от групировката на Слави Трифонов.

На този референдум през ноември 2016 година за мажоритарни избори гласоподаваха 2,5 милиона българи.
Докато наместникът на Слави Тошко Йорданов говореше от трибуната какво ще предложат да се промени в Изборния кодекс, от залата му подвикнаха: „ А мажоритарните избори? “.
„ Трябва да има мажоритарни избори, само че гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма болшинство “, отговори Йорданов.

Сутринта ГЕРБ заяви, че внася проектозакон за мажоритарни избори. Явно обаче анти ГЕРБ рефлексите на хората на Слави са толкоз мощни, че те са в положение да се откажат от своя съществена концепция, единствено тъй като я предлага ГЕРБ.
Такова държание не води до оптимизъм за бъдещето на ръководството и този парламент.

„ Демократична България “ е подготвена на диалози за кабинет с мандата на „ ИТН “

Коалицията „ Демократична България “ разгласи, че е подготвена да влезе в диалози за допустимо ръководство с мандата на втората политическа мощ – „ ИТН “, въз основата на общи цели.

„ Мнозинството гласоподаватели, които желаеха смяна, избраха да я възложат на „ ИТН “. Готови сме да влезем в диалози какво ръководство може да бъде излъчено с мандата на тази партия. Става дума за политики и считаме, че това е ходът, който може да бъде подхванат “, съобщи в словото си от парламентарната естрада съпредседателят на обединението Христо Иванов. Той добави, че обединението е подготвена да разисква и други разновидности, в случай че не се стигне до кабинет на „ ИТН “, с цел да може да се работи по значимите тематики за страната.

Сред целите на „ Демократична България “ Иванов уточни: основаването на нова стратегия за всеобща доброволна имунизация, комплекс от съответни стопански ограничения за подкрепяне на бизнеса, фамилиите и жителите, ограничения за „ саниране на финансовото състояние “ на страната. По думите му основна задача е България да стартира процедурата по присъединяване си в Плана за възобновяване и резистентност на Евросъюза и назова отхвърли на кабинета „ Борисов „ 3 да внесе българската стратегия за присъединяване в проекта „ бойкот “.

Сред първите задания на обединението Иванов добави възобновяване на ролята на Народното събрание, незабавна промяна на изборния развой и на правосъдната система, изчистване и връщане в законността на изпълнителната власт, в това число в регулаторните органи, подсилване на суверенитета на страната – посредством изчистване на службите и посредством обезпечаване ан енергийна самостоятелност, унищожаване на факторите за ограничение на свободата на медиите.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР