Къде в Конституцията е записано, че този служебен кабинет трябва

...
Къде в Конституцията е записано, че този служебен кабинет трябва
Коментари Харесай

Свиленски: Главчев показа зависимостите си

" Къде в Конституцията е записано, че този длъжностен кабинет би трябвало да се закълне в Народното събрание? ", попита зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Свиленски сподели, че " Главчев е посочил своите зависимости още на третия ден ".

" Притеснени сме за честността на изборите и излиза господин Главчев и предлага зам.-председателя на ГЕРБ. Вотът е политическо обръщение, вотът е да се покаже на обществото, минусите на даден кабинет ", съобщи пред Българска национална телевизия Георги Свиленски.

Той добави, че с този избор на съмнение " не желаеме да натриваме на никого носа ".

" А желаеме да покаже какъв кабинет има сега България, тъй като служебният кабинет би трябвало да бъде самостоятелен и да прави само избори. Виждаме, че служебният кабинет се управлява от Борисов, че се назначава от Борисов, тъй че това би трябвало да стане ясно на Вашите фенове ".

Свиленски сподели, че на тях " в партийните централи им е ясно защо става въпрос ". Беше безапелационен, че този кабинет не желаят да го слушат, а " би трябвало да си отиде ".

Свиленски попита:

" А по-добре ли е някаква дирижирана непоклатимост, в която Борисов да назначава служебния министър? Радев да подписва указа за този човек. Борисов да предлага министри. Радев да ги утвърждава. И това българите да не го знаят и всичко да си върви умерено, конституционно, обаче подмолно ".

Той уточни, че този, който назначава пред него би трябвало да бъде положена клетвата.

" Той носи отговорност. Пред него се поставя клетва. След това, както виждате до него, служебният министър председател насочва искане за промяна на министър. И откакто Народното събрание ще поема отговорността да участва и пред него да бъде поставя клетвата. Нормалното е то този същият парламент да има опцията да организира, както и парламентарния надзор върху държавното управление, по този начин и другият инструмент - избор на съмнение ", добави Свиленски.

Зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " сподели, че точно с гласоподаване народните представители ще показват отношението и имат вяра ли, че България има самостоятелен длъжностен кабинет.

" От там нататък е работа на президента. Ние и по тази причина първият анонс, който ние направихме, незабавно след свадите беше президентът да смени Главчев. Това е естественото ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР