Къде се крият причините?Всички сме чували, виждали и разказвали за

...
Къде се крият причините?Всички сме чували, виждали и разказвали за
Коментари Харесай

Независимата жена: Защо всички се страхуват от нея?

Къде се крият аргументите?

Всички сме чували, виждали и разказвали за най-малко една самостоятелна жена. Тя е този човек, който се вижда автоматизирано и разсънва в нас смесено възприятие сред боязън, уважение и възхита.

Мъжете на секундата изпитват предпочитание да се потвърдят, а дамите намират метод да ѝ подражават. Независимата жена е мощна по доста аргументи и постоянно е основен воин в доста филми, песни и взе участие директно или като муза по всевъзможни артистични способи.

Истината е, че тя се основава и възпитава от дребна. Научена е, че има право на глас и сама съумява да приложи това си право.

Независимо от мнението на близките, тя е целенасочена и постоянно се оправя сама с всичко, което реши.

„ Каква чудновата бърканица – мислеше си той – от жена, дете и демон! И по какъв начин всичко й прилича; каже нещо – мъдро е, направи нещо – хубаво е! “, написа Йордан Йовков и се оказа изцяло прав.

Но за какво всички се опасяват от нея?

1. Защото не желае разрешение

Независимата жена няма потребност от удостоверение от който и да било. Тя има свои лични правила по които се води и непознатото мнение не ѝ е належащо. В учебно заведение беше момичето, което постоянно задаваше критериите във всичко и от което учителите леко претръпваха. Страхът в другите е плод на обстоятелството, че самостоятелната жена не се тормози да си навлече неприятности. За нея „ последствия “ е просто дума.

2. Защото има мнение и не я е боязън да го изрича

Независимата жена пази без значение своето мнение. Свободата е нейната мощ и не става въпрос за физически аспект, а за независимост на мисълта. Тя не се опасява да показа своята позиция и най-често тя е добре премислена, подкрепена с обстоятелства и невъзможна да се оспори.

3. Защото тя няма потребност от ТВОЕТО мнение и оценка

Жената, която няма потребност от оценката и мнението на другите е най-силната жена на света и в същото време най-страшната за близките. Самочувствието на самостоятелната жена не е основано на основата на похвали и каквито и да е външни фактори, а само и единствено на вътрешни и личностни качества. Точно това го прави неподвластно на настроенията и отношението на другите.

4. Защото не се тормози да бъде велика

Независимата жена не се крие зад маската на скромността. Тя няма да се преструва, че не е извънредно горда от себе си и всички достижения, които дължи на себе си. Друга съществена причина да всява боязън е фактът, че е плашещо почтена и рядко лъже. А въпреки всичко знаем, че хората обичат да чуват главно хубави неща за себе си.

5. Защото тя е плашеща, само че не се плаши

Една от характерностите на самостоятелната жена е, че не се тормози от йерархията. Тя знае, че може да отстоява позициите си на всички места и нищо, с изключение на физическа заплаха, не я плаши. На собствен ред, тя се възприема като смущаваща, изключително за тези, които употребяват евтини тактики, с които да завоюват почитание. Независимата жена знае, че същинската власт се основава на почитание, а не на интриги.

6. Защото тя няма потребност от теб… и от никого, като цяло

Голям боязън изпитват хората от самостоятелната жена, тъй като усещат, че тя няма потребност от тях. Или от който и да е. Днешното общество е учредено на правилото на потребността от това, да управляват другите. Подчинението несъмнено не е в речника на дамите от тази порода и няма и да бъде. Добрата вест е, че тези дами могат да обичат човек до себе си поради самия него, а не поради потребността да имат някого до себе си.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР