Къде е пресечната точка между фитотерапията, йога и ежедневната грижа

...
Къде е пресечната точка между фитотерапията, йога и ежедневната грижа
Коментари Харесай

„Чакра Фитолек” - чай за тялото и душата

Къде е пресечната точка сред фитотерапията, йога и ежедневната грижа за себе си? Отговора на този въпрос откри доктор Мариян Иванов, експерт по холистична медицина и инструктор по йога. Съвместно с „ Българска чаена компания ”, той сътвори „ Чакра Фитолек ” – серия билкови чайове, отдадени на чакрите, с които да обгрижваме по едно и също време тялото и душата си. 

На Изток от хилядолетия е известна тясната връзка сред физическото здраве на индивида и това, което се случва в съзнанието му. Всички източни лечебни системи, приказват за витална сила, която протича в нас. От количеството и придвижването на тази сила зависи дали сме здрави и в какво положение на духа сме. Жизнената сила се разпределя в индивида от чакрите. Те са енергийни центрове, осъществяващи връзката сред тялото и съзнанието. Всяка чакра дава отговор за съответни органи, мисловни настройки и страсти. 


Стресът и напрягащите мисли, които претърпяваме в всекидневието, имат дисбалансиращ резултат върху чакрите и трансформират метода, по който виталната сила протича в нас. На физически проект, този дисбаланс се демонстрира като болест. Медицината е съгласна, че стресът лежи в основата на огромна част от актуалните болести. На тънък проект, несъответствието се трансформира в прочувствени и ментални блокажи, които спъват развиването ни.
За благополучие, има налични подходи, които можем да интегрираме в всекидневието си, с цел да противодействаме на този развой. Такова средство са лечебните растения. Но къде е пресечната точка сред фитотерапията, чакрите и ежедневната грижа за себе си? Отговора откри доктор Мариян Иванов, доктор, експерт по холистична медицина и сертифициран йога инструктор. Съвместно с „ Българска чаена компания ”, той сътвори „ Чакра Фитолек ” - серия от 7 билкови чая, за 7-те съществени чакри на индивида. С тях се грижим по едно и също време за положителното физическо здраве и за вътрешния си баланс!
Всеки чай включва билки, известни с лечебния си резултат върху органите, за които дава отговор съответната чакра. Но също така, доста от растенията са подбрани и по цвят, с цел да пасват на цветовете на чакрите. По този метод се усилва въздействието върху индивида на тънък проект. Например, някои от билките включени в чая за 3-та чакра, която подхожда на жълтия цвят и ръководи храносмилателния тракт, благоприятстват работата на храносмилателната система и също са жълти. Цветът влияе върху фините аспекти на чакрата, които са свързани с положителното самочувствие и способността да реализираме задачите си.
Къде се намират чакрите и защо дават отговор:
•1-ва чакра/Муладхара: Намира се на дъното на таза, в региона на перинеума. Отговаря за оцеляването, чувството за сигурност и способността да се оправяме добре на веществен проект. В тялото ръководи скелета, краката, дебелото черво и ануса, адреналинните жлези. •2-ра чакра/Свадхищана: Намира се в средата на таза. Отговаря за сексуалността, способността да претърпяваме наслаждение и наслада, и страстите, складирани в подсъзнанието. В тялото ръководи гениталиите, половите жлези и пикочната система. •3-та чакра/Манипура: Намира се в региона на слънчевия сплит. Отговаря за волята, егото, самочувствието и способността да вървим към задачите си посредством деяние. В тялото ръководи храносмилателната система, черния дроб, жлъчния мехур, далака, панкреаса, коремните мускули.•4-та чакра/Анахата: Намира се в средата на гърдите, на равнището на сърцето. Отговаря за способността да даваме и получаваме обич и съчувствие. В тялото ръководи сърцето, белите дробове, гърдите, ръцете, тимусната жлеза и лимфните възли (имунната система).•5-та чакра/Вишудхи: Намира се в гърлото. Отговаря за общуването, себеизразяването, творчеството, истината и харизматичността. В тялото ръководи шията и рамената, ларинкса и фаринкса, хранопровода, щитовидната и паращитовидните жлези, говорния и слуховия уред.•6-та чакра/Аджна: Намира се в главата, в региона на междувеждието. Отговаря за интелекта, интуицията, душeвността и мъдростта. В тялото ръководи централната нервна система, зрението и мозъчните жлези (епифиза, хипофиза, хипоталамус).•7-ма чакра/Сахасрара: Намира се на върха на главата. Отговаря за духовния живот на индивида, просветленото положение на съзнанието и връзката с Висшия разсъдък. В тялото се свързва с мозъчната кора.
С чайовете „ Чакра Фитолек ” можем да подпомогнем балансирането на съответна чакра, с  която срещаме провокации. Можем също да редуваме чайовете като превантивна грижа за изцяло физическо здраве и вътрешна естетика. Със 7 чая за 7-те чакри можем да внесем баланс в 7-те дни от седмицата си!
Мими Дончева, йога инструктор с дълготраен опит и създател на „ Home Yoga ” споделя: 
„ Препоръчвам чайовете от серията „ Чакра Фитолек ” като превъзходен инструмент в ежедневната грижа за здравето и като положително допълнение към постоянна йога процедура. Физически, несъответствието в дадена чакра се демонстрира като болест, а на ментален проект - като неправилни настройки и модели на държание, които лишават щастието ни и спъват развиването ни. Чайовете „ Чакра Фитолек ” са чудесно помощно средство за реализиране на вътрешния баланс. ”

За „ Българска чаена компания ”:
Екипът на „ Българска чаена компания ” се занимава със събиране и преправка на билки от 1994 година Благодарение на насъбрания голям опит и познания в тази област изградихме съвременна фабрика за преправка на билки, произвеждане на билкови чаеве и билкови смеси. Ние вдигнахме летвата. Използваме единствено високо качествени билки, подбрани с грижа за природата и околната среда. Нашите експерти работят неуморно, с цел да ги съчетаят и донесат при вас приятност и здраве. Вижте повече на: www.bulgarianteacompany.com
За „ Фитолек ”и доктор Мариян Иванов:
„ Фитолек ” е възстановителен хомеопатичен център, чийто създател е доктор Мариян Иванов, водещ експерт в областта на холистичната медицина и сертифициран йога инструктор. Специалист е по вътрешни заболявания и преподава хомеопатия в Европейска школа по клинична хомеопатия и в Медицински университет - София. Създател е на питателните добавки с марката „ Фитолек ”, създавани за България във Франция. Създател е и на чайовете от серията „ Фитолек ”, влияещи удобно на действието на избрани органи и системи, и създавани от Българска чаена компания. Автор е на редица книги и научни изявления. Последният му бестселър „ Всичко е в твоите ръце ” е в съавторство с учен Норбеков. Вижте повече на: www.phytolek.com  
За „ Home Yoga ” и Мими Дончева:
„ Home Yoga ” е онлайн йога студио, което преподава световно на български език, с екип от интернационално сертифицирани и опитни инструктори. С нас вършиме йога в комфортно за вас време, където и да сте! Създател на „ Home Yoga ” e Мими Дончева, йога инструктор с няколко сертификации и над 13 години персонална процедура. Редовен създател е в списанията „ Om Yoga & Lifestyle ” и „ Йога за всички ”. Преминала е редица допълващи образования, измежду които курсове по астрология, приложна логика на психиката и философия. В момента се образова за психотерапевт по методиката на Карл Юнг. Вижте повече на: www.homeyoga.bg 

За въпроси и спомагателна информация: 0898 42 22 72, [email protected]
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР