Къде другаде, ако не в Милано можеше да е премиерата

...
Къде другаде, ако не в Милано можеше да е премиерата
Коментари Харесай

Електрическата одисея на Alfa Romeo започва с новата Milano

Къде другаде, в случай че не в Милано можеше да е премиерата на новата Alfa Romeo Milano! Тя се състоя в наличието на Жан-Филип Императо, шефът на марката, който дръпна доста пламенна тирада пред шефа си Карлос Тавареш, с цел да натърти, че Alfa Romeo извършва обещанията си.

На собствен ред португалецът се регистрира също с толкоз пламенна тирада, само че като че ли да убеди италианското държавно управление, че Stellantis няма да напуща Италия (макар производството на Milano да е локирано в Полша), ще влага 5 милиарда евро в заводите си в страната и че никоя от марките под шапката на концерна не е за обмен. Но с изискването, че италианското държавно управление да не дава цех на китайски марки.

Иначе Alfa Romeo Milano е в действителност нещо изцяло ново, което не сме виждали от марката. С него марката още веднъж се връща в компактния клас, за наслада на почитателите на Giulietta и MiTo, само че по-важното е, че с нея се цели привличане на нови алфисти, които да не тъгуват по отминалите времена, тъй като новият модел предлага много смели дизайнерски решения.

В някои връзки даже могат да се нарекат дръзки, само че това прави Milano още по-атрактивен, а хубостта на модела е неоспорима. Цялата предна част на автомобила е нова интерпретация на емблематични модели от предишното на Alfa: нов светлинен автограф, нова решетка, супер грациозен профил, изцяло нова задна част.

Alfa Romeo е построена на платформата STLA Small, която ще споделя с Peugeot 2008, Jeep Avenger и други модели от гамата на Stellantis, с които ще се и създава на една поточна линия в Тихи, Полша. Milano е дълъг 4,17 м, като в тези компактни размери предлага най-големия размер в класа от 400 литра. Той е и с 200 кг по-лек от директните си съперници.

Интериорът е също толкоз хубав, колкото е външният дизайн. Воланът е стилен, а приборното табло, въпреки и цифрово (10,25 инча), резервира телескопичния си дизайн и по този начин прави връзка с гамата и историята. Арматурното табло е завъртяно към лидера, като по средата му има 10,25-инчов екран. Вентилационните отвори са във формата на quadrifoglio (четирилистна детелина). Имаме и спортни седалки Sabelt с огромна странична упора. Трябва да отбележим и гласовия помощник с вграден ChatGPT.

Какво е задвижването може да прочетете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР