Кадър TwitterТежки наводнения сполетяха столицата на Индонезия, докато жителите празнуваха

...
Кадър TwitterТежки наводнения сполетяха столицата на Индонезия, докато жителите празнуваха
Коментари Харесай

Наводнения в столицата на Индонезия взеха четири жертви

Кадър Twitter

Тежки наводнения сполетяха столицата на Индонезия, до момента в който жителите честваха настъпването на Новата година, предизвикаха гибелта на четирима души, принудиха хиляди да изоставен домовете си и затвориха локалното летище за вътрешни полети, блокирайки 19 000 пасажери, съобщи Асошиейтед прес. Десетки хиляди празнуващи подгизнаха под проливния дъжд, до момента в който чакаха празничните фойерверки, написа Булнюз.

Националната организация за бедствията и миграцията заяви, че мусонни дъждове и придошли реки са наводнили най-малко 90 квартала. Над 19 000 души са потърсили заслон във краткотрайни убежища, откакто водата на няколко места се покачила до 3 метра. Губернаторът на Джакарта заяви пред кореспонденти, откакто направи обиколка над наводнения град с хеликоптер, че през нощта е записано над три пъти повече от нормалното количество дъжд в Джакарта и Западна Ява, което е довело до прииждането на реките Чиливунг и Чисадане.

120 000 спасители са изпратени, с цел да изтеглят засегнатите региони и да инсталират преносими помпи, тъй като се чакат още превалявания. Губернаторът даде обещание, че администрацията ще довърши плановете, в това число язовир и шлюз, по двете реки, с цел да предотврати наводненията. В Джакарта живеят близо 10 милиона души, или общо 30 милиона дружно с покрайнините. Столицата страда постоянно често от наводнения и бързо потъва поради безконтролното добиване на подпочвени води. Задръстванията предизвикват загуби на стопанската система от 6,5 милиарда годишно по публични оценки.  Президентът Джоко Видодо разгласи през август, че столицата ще се реалокира в рядко обитаемата провинция Източен Калимантан на остров Борнео, фамозен с орангутани и дъждовни гори. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР