Кадър: Телевизия 7/8, архивД-р Стойчо Кацаров посочи основния проблем в

...
Кадър: Телевизия 7/8, архивД-р Стойчо Кацаров посочи основния проблем в
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Най-сериозният проблем в момента е търсенето на легла и невъзможността да се намерят

Кадър: Телевизия 7/8, списък

Д-р Стойчо Кацаров уточни главния проблем сега в изискванията на пандемията от ковид.

Най-сериозният проблем сега е търсенето на кревати и невъзможността да се намерят. Хората изпаднаха в суматоха и при първите признаци на болестта вършат всичко допустимо да си обезпечат болнично легло. Това съобщи по Нова тв доктор Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето.

Според него опциите на една система се дефинират от разпоредбите, които би трябвало да и разрешават да бъде гъвкава, с цел да отговори на потребностите.

„ В случая разпоредбите пречат. Към това се наслагва и суматохата, която обхвана и медиците. Така се стига до обстановка - имаме налични кревати, законодателството ни пречи да ги трансформираме ”, уточни още доктор Кацаров.

„ Винаги може да възникне зараза и би трябвало да има подготвеност за трансформиране на леглата от един тип в различен. Проблемът е законодателен, а не в съществуването ”, сподели още представителят на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето, написа Novini.bg.

Заповедта на здравния министър посочен брой от леглата на дадена болница да бъдат отделени за пациенти с ковид доктор Кацаров дефинира като противозаконна.

„ Министърът не може да разкрива кревати. Законът споделя, че структурите се разкриват от болничното заведение, която желае позволение от него. Министърът може да утвърди такова нещо. В момента има лечебни заведения, които са разкрили такива кревати, само че нямат контракти с НЗОК. Пандемията не анулира закона ”, съобщи още доцент Кацаров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР