Кадър Пиксабей: Столицата на Тайван и Cabinet Public Relations Office

...
Кадър Пиксабей: Столицата на Тайван и Cabinet Public Relations Office
Коментари Харесай

Япония: Време е да се събудим! Трябва да се събудим за заплахата от Китай и Русия. Да защитим Тайван

Кадър Пиксабей: Столицата на Тайван и Cabinet Public Relations Office of the Cabinet Secretariat

Заместник-министърът на защитата на Япония предизвести за възходящата опасност от китайско и съветско съдействие и съобщи, че е належащо да се " събудим " заради натиска на Пекин върху Тайван и да защитим острова " като демократична страна ".

В диалог с мозъчния концерн на института " Хъдсън " държавният министър на защитата Ясухиде Накаяма сложи под въпрос дали решението на доста страни, в това число Япония и Съединени американски щати, да следват политика на „ обединен Китай “, която признава Пекин, а не Тайпе от 70-те години на предишния век ще издържи теста на времето.

" Беше ли вярно? " - попита по време на онлайн събитието.

Накаяма сподели, че демократичните страни би трябвало да се пазят взаимно и означи, че в предишното той е наричал Тайван " алена линия ". 

" Така че ние би трябвало да защитим Тайван като демократична страна. "

Накаяма означи, че Япония и Тайван са географски близки и добави, че в случай че нещо се случи в Тайван, това ще засегне японската префектура Окинава, където се намират американските сили и техните фамилии.

Накаяма посочи възходящите закани, подбудени от Китай в космоса, в ракетните технологии, в киберпространството и в нуклеарните и стандартните сили и сподели, че под управлението на Си Дзинпин Китай има „ нападателна, нападателна... мисъл и воля “.

" Така че събудете се. Трябва да се събудим ", сподели той.

Накаяма съобщи, че е належащо да покажем въздържане на Китай, а също и на Русия, която е засилила ученията на претендираната от Япония територия и покрай американската територия на Хавай.

„ Можете да видите Китай и Русия да си сътрудничат дружно, когато вършат военни учения към нашите съседи “, сподели Накаяма и добави, че желае да види Съединени американски щати „ по-силни, по-силни и по-силни “.

Накаяма приказва за решението на Токио да анулира ограничаването си от един % от Брутният вътрешен продукт на разноските за защита. Той сподели, че Япония би трябвало да похарчи повече за оръжия, в това число ракети, и да понижи разноските, като се има поради, че 50 % от нейния бюджет отива за административен личен състав.

Вашингтон и Токио би трябвало да засилят софтуерното съдействие срещу по-тясното съдействие сред Китай и Русия, сподели той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР