Кадър: Novini.bgДнес на територията на град София бяха извършени разследващи

...
Кадър: Novini.bgДнес на територията на град София бяха извършени разследващи
Коментари Харесай

Прокуратурата с горещи подробности за разбитата банда за имотни измами

Кадър: Novini.bg

Днес на територията на град София бяха осъществени проверяващи дейности от страна на Специализирана прокуратура, ГДБОП и чиновници на " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи, написа Novini.bg.

Това разгласи на конференция представителят на основния прокурор Сийка Милева, която разкри детайлности за разрушената незаконна група за имотни измами. " Разледванията започнаха след сигнал, че мъж е сключил мним брак с умряла жена, която има апетитни парцели в София. В групата са взели участие чиновници на Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “ (ГРАО), юрист и частен правосъден реализатор. Схемата е била следната - чиновниците на Министерство на вътрешните работи са издирвали и предоставяли данни на групата за самотни възрастни лица, които нямат наследници. Ако възрастните хора въпреки всичко са имали наследници, чиновниците на ЕСГРАОН са ги заличавали. Когато някое от лицата починело, чиновниците на ЕСГРАОН са издавали документ за подписан мним брак с някой от участниците в незаконната група и по този начин са се сдобивали с парцелите на умрелите лица, наследявали са ги. Схемата е била такава, че парцелите след това са се продавали или заменяли. Към момента са претърсани 11 адреса, голям брой леки коли, конфискувани са персонални карти, актове за цивилен брак, нотариални актове и огромна сума пари. В момента още текат разпити и не можем да дадем повече информация. В групата са взели участие единствено българи. Установен е уредникът на тази група. Говорим за измами с 15 умряли лица, като парцелите са повече. Групата е работила единствено на територията на София в последните 5 години ", разгласи Сийка Милева.

Участие в конференцията взе и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров. " Разследването стартира по сигнал, че лице подписва мним брак с умряло лице за да се облагодетелства от финансовото положение на умрялото лице. В този случай групата е излязла от откритата скица за имотни измами и се работили по нетрадиционен за незаконната им активност метод. Едно от лицата, дегизирано като умрялата жена, дружно с друго лице от групата са се пробвали да изтеглят 600 000 лв. от банка. Служителите на банката са изискали спомагателни документи, с цел да забавят транзакцията. Групата се е насочила и към вкусен парцел на бул. " Витоша " в София. Към сегашния миг са арестувани 8 лица за 24 часа. Ще се реши на кои лица ще бъде повдигнато обвиняване за 72 часа и ще им бъде повдигнато обвиняване. Сред арестуваните има чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че няма да уточним какъв брой са те ", добави Петров.

" В моята дългоддишна процедура не съм срещал толкоз арогантна група, в която са взели участие и чиновници на Министерство на вътрешните работи ", съобщи от своя страна Стефан Банков, шеф на Дирекция " Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи. " Нашият отдел бързо обясни униформените участници в групата, посредством и помощта на сътрудниците от прокуратурата. Служителите на Министерство на вътрешните работи са предавали данни за самотни възрастни хора. Интерес съставлява обстоятелството, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са предоставяли и персонални карти на умряли, с цел да могат да се изтеглят и пари от банката. Някои от участниците в групата са обследвани от Министерство на вътрешните работи и подобен вид престъпнеие не им е за пръв път. Имаме още данни за чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са взели участие в схемата. Възможно най-бързо ще предадем тези данни на сътрудниците от прокуратурата ", безапелационен бе Банков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР