Кадър Нова твПри пътното строителство България използва германски модели. Това

...
Кадър Нова твПри пътното строителство България използва германски модели. Това
Коментари Харесай

Експерт: Геометрията на пътищата ни е като на германските магистрали

Кадър Нова тв

При пътното строителство България употребява немски модели. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия Румен Миланов, предподавател в УНСС и координатор на групата, изработила промените, които плануват пътищата да се проектират съгласно интензивността на трафика за 30 години напред.

По думите му широчината на пътя не би трябвало да зависи от числеността на популацията, а от скоростта и динамичността на автомобила.

Важен миг е във връзка с завоите. За да има стабилно придвижване, най-елементарното е настилката, гумите и скоростта. Предвидели сме значими промени във връзка с наклоните в името на пътната сигурност, съобщи Миланов, представен от вести.бг.

Настилките ще бъдат оскъпени, само че ще бъдат в по-дълъг интервал на употреба. Ще се употребяват фракции с ниска степен на полируемост, уточни специалистът.

Основният въпрос е за осъществяването и поддържането на пътищата. Геометрията на пътищата ни е като на немските автомагистрали, само че поддържането ни не е на равнище, сподели още Румен Миланов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР