Кадър Нова тв157 българи внесоха иск за обезщетение от по

...
Кадър Нова тв157 българи внесоха иск за обезщетение от по
Коментари Харесай

Адвокат Юруков за хакването на НАП: Давността за подаване на иск от страна на гражданите е 5 г. Ето какво да правим, ако сме потърпевши

Кадър Нова тв

157 българи внесоха иск за обезщетение от по 1000 лв. на човек поради огромната хакерска офанзива на данни от Национална агенция за приходите. Ако има още искащи да се включат в този развой, ще има най-малко още една такава самодейност, настояват уредниците. 

Ние сме завели иск против Национална агенция за приходите. Към момента не може други искащи да се включат към към този момент заведения иск, само че те могат да подадат самостоятелни искове или да се групират между тях. Това разяснява в ефира на Нова тв юрист Ивайло Юруков, който също е измежду пострадалите.

``
реклама

Всеки би трябвало да си води дело, като отминалостта е 5 години, уточни той. 

Цената от 1000 лв. сме я определили на база имуществени вреди, обясни адвокат Георги Гочев. 

Основната рекламация е терзанието на потърпевшите хора е какво може да се случи вследствие приключването на персоналните им данни поради хакерската офанзива, изясни Юруков. Най-лошото е кражбата на идентичност, което обективно е допустимо да се случи сега, уточни той.

В момента ние завеждаме иск поради терзанията на хората, защото към момента не са открити действителни вреди, добави юристът.

Делото би трябвало да завърши до 2-3 години, уточни още Юруков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0px`; document.getElementById( " ab045861 " ).st
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР