Кадър НАСА, архивЦелият екипаж на Международната космическа станция (МКС) ще

...
Кадър НАСА, архивЦелият екипаж на Международната космическа станция (МКС) ще
Коментари Харесай

Открито е изтичане на въздух от МКС, екипажът на станцията се изолира в руския модул

Кадър НАСА, списък

Целият екипаж на Международната галактическа станция (МКС) ще се трансферира в съветския сегмент „ Звезда “ за три дни. Това оповестиха за  ТАСС  от пресслужбата на Роскосмос. Според източник на съветската организация, приборите на съветския сегмент на МКС са записали приключване на въздух в галактическото оборудване, съобщи

„ Според информацията, в петък членовете на екипажа на станцията ще се трансферират в модул „ Звезда “, с цел да провеждат контрола над налягането в модулите на американския сегмент “, означават от държавната компания.

Както прецизират от Роскосмос, тази процедура е отразена в бордовата документи и е взаимно решение на ръководството на американския и съветския сегмент на МКС “. Екипажът ще остане там за три дни.

Източник сподели пред ТАСС, че руско-американският екипаж на МКС работи за локализиране на мястото на приключването на въздух от станцията. „ На МКС беше открита микропроницаемост в атмосферата на станцията. В момента се работи за локализирането й. Специалистите възнамеряват поредно да изключат модулите на станцията, с цел да дефинират къде тъкмо спада налягането “, съобщи събеседникът на организацията.

Той разясни, че „ приключването на въздух е записано от приборите на съветския сегмент на станцията посредством смяна на съотношението на наличието на азот, О2 и въглероден диоксид в атмосферата на станцията “.

Експертите считат, че една от вероятните аргументи за незначителното приключване е ударът на астероид или откъс от галактически парчета, добави източникът. „ Експертите авансово считат, че една от вероятните аргументи за приключването на въздух, може да е продупчване на корпуса на станцията от микрометеорит или микрофрагмент галактически отпадък “, разкрива източникът.

Предишният път, когато бе намерено приключване на въздух на МКС, бе на 30 август 2018 година. Тогава също налягането в станцията спадна. По-късно се разбра, че това се е случило поради пробойна, породена от долепения към станцията уред „ Съюз МС-09 “: Въздухът е излизал през отверствие в жилищния отсек на кораба и тя е запечатана херметично. Няколко дни по-късно специалистите на Земята заключиха, че корпусът на кораба е бил продънен от вътрешната страна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР