Кадър и видео: Нова ТвОт урок по история за рухването

...
Кадър и видео: Нова ТвОт урок по история за рухването
Коментари Харесай

Актьори влизат в класните стаи за по-добри резултати

Кадър и видео: Нова Тв

От урок по история за рухването на Берлинска стена до солфеж за най-малките. Всички образователни дисциплини са застъпени по изобретателен метод в нов план на Нов български университет „ Учене посредством игра “.

Гости в студиото на " Събуди се " по Нова Тв бяха ръководителят на плана гл. ас. доктор Антоанета Петрова и студентките Никол и Радина, които също вземат участие като преподаватели.

„ Това е план на Нов български университет, чиято концепция е посредством играта да научим децата да станат създатели на своето лично обучение и сами да откриват новото познание ”, споделя гл. ас. доктор Антоанета Петрова.

 „ Всеки урок може да се изиграе, стига да имаш предпочитание ”, споделя Никол.

„ Работили сме в разнообразни групи от 3-ти до 11-ти клас. Ние употребяваме цялата методика на учебното заведение. Стъпваме на остарелия урок, развиваме новото познание и вършим преговор. През цялото това време децата не пишат, нямат и тетрадки ”, изяснява гл. ас. доктор Антоанета Петрова.

„ След уроците децата започнаха да ни се радват и да ни прегръщат. Питаха, по кое време още веднъж ще дойдем при тях. Когато грабнеш вниманието на малчуганите е доста по-лесно да работиш с тях ”, добавя Радина.

Антоанета споделя, че за този план се е готвила от най-малко 10 години. Прочела текст, в който се изяснява, че най-трайно се запомня през сетивата. Това й било задоволително с цел да тръгне към реализацията му.

„ Главната ни цел беше да създадем параленост с нашето образование, когато ние сме били в класните стаи и да предоставим информацията на децата по метод забавен за тях ”, споделя Никол.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Из
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР