Кадър и видео: Нова Тв, Vbox7.comПореден протест в София днес.

...
Кадър и видео: Нова Тв, Vbox7.comПореден протест в София днес.
Коментари Харесай

Софиянци протестират заради нови пешеходни зони, които орязват достъпа им с коли до домовете

Кадър и видео: Нова Тв, Vbox7.com

Пореден митинг в София през днешния ден. Този път недоволните се притесняват, че превръщането на улиците в пешеходни няма да има разреши да стигат с колите си до своите домове.

Става въпрос за живущите на улиците „ Съборна ” и „ Патриарх Евтимий ”, написа nova.bg.

Протестиращите са срещу широчината на велоалеите и нуждата от бус лента.  Те считат, че няма потребност да се отстраняват паркоместата и придвижването на коли. Един от общинските съветници, вносители на концепцията, е Борис Бонев от „ Спаси София ”.

„ Улица „ Съборна ” е изчезналата сред другите пешеходни улици. При „ Патриарха ”  става въпрос за нефункционално потребление на пространството, което да бъде разпределено сред всички участници в придвижването - за това там ще се изградят бус лента и велоалея, написа

За сметка на това се усилват паркоместата по бул. „ Витоша ” и „ Г.С.Раковски ”. София е един от най-замърсените градове в Европа.  Сигурен съм, че ще има причини, че живущите или преминаващите с коли са лишавани от някакви права. Най-важното ни право е това на живот и то в чиста градска среда ”,  изясни той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР