кадър и видео: Бойко Борисов, фейсбукНие винаги сме били дисциплинирани

...
кадър и видео: Бойко Борисов, фейсбукНие винаги сме били дисциплинирани
Коментари Харесай

Борисов от Кюстендил: Веднага когато руската ваксина бъде одобрена за ползване в ЕС, България ще поръча и от нея

кадър и видео: Бойко Борисов, фейсбук

" Ние постоянно сме били дисциплинирани членове на Европейски Съюз и съблюдаваме разпоредбите “, добави той.

" Китайската към момента не е подала документи в ЕАЛ ", уточни още министър председателят.

Поръчахме от „ АстраЗенека “, тъй като първи започнаха тестванията. Това съобщи от Кюстендил министър председателят Бойко Борисов.

Той бе там дружно със зам.-министъра на благоустройството и районната политика Николай Нанков, шефа на Българската организация на заведенията Ричард Алибегов и здравния министър проф. Костадин Ангелов.

" Имаме уверения, че до сряда ще минат всички проби. До тогава не плащаме ", сподели той.

" Разликата в цените не е дребна. Ако едната е няколко единици $, другата е 1-15 от горната страна. Търговската война сред компаниите, е като в заведенията. Ако едното работи за 4 лв., а другото за 15 при същите условия, къде ще си изпиеш кафето ", запита Борисов.

Не че ние не сме задоволително близки и с Китай, и с Русия, само че в Европейски Съюз могат да се слагат единствено ваксини, утвърдени от Европейската организация по медикаментите ", сподели още той.
България постоянно е водила доста мирна политика, само че на територията на Европейски Съюз могат да се слагат ваксини, утвърдени единствено от ЕАЛ. Затова в Чехия Народното събрание на позволи, в Словакия министърът на опазването на здравето си подаде оставката поради съветската и китайската ваксина. Ние постоянно сме били дисциплинирани членове на Европейски Съюз и съблюдаваме разпоредбите “, добави той, пише .

Министър-председателят даде обещание незабавно когато съветската ваксина бъде утвърдена за прилагане в Европейски Съюз, България да поръча и от нея.

„ Ако съветската ваксина, която си е дала документите в ЕАЛ, бъде утвърдена, по-късно Комисията отиде и ревизира по какъв начин се създава и ни разрешат и нея, ще вземем и от нея и ще предоставим, на който желае, да си я направи. Китайската към момента не е подала документи в ЕАЛ. Това е доста контролиран пазар на медикаментите. Смея да кажа, че взаимни отстъпки в Европа с това не се позволяват.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                      

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР