кадър флагман.бг, фейсбукСтотици собственици на заведения протестират в този момент

...
кадър флагман.бг, фейсбукСтотици собственици на заведения протестират в този момент
Коментари Харесай

На живо: Стотици собственици на заведения протестират в Бургас

кадър флагман.бг, фейсбук

Стотици притежатели на заведения стачкуват в този миг в центъра на Бургас. Те показват несъгласието си с последната заповед на министъра на опазването на здравето, съгласно която бяха лимитирани да работят до 23 ч.

Демонстрантите желаят от страната обезщетения за загубите, които те ще търпят в идващия месец и половина, докато важат ограничаващите ограничения срещу Коронавирус. Въпреки извънредно мощното лято те са недоволни, че страната лимитира работното им време. Следващите месеци се обрисуват сложни за сектора, независимо че безспорно са съумели да съберат задоволително средства около лятото, тъй като от началото на изключителното състояние, след като действително стартира първото затваряне, огромна част от тях са изпаднали в задължения около наеми, сметки за ток и вода, съобщи флагман.бг. 

Пред Областна администрация сега се намират над 300 протестиращи, присъстващите се усилват всяка една минута. Сред тях има представители на ресторантьорския отрасъл, хотелиери, сватбени организации, таксиметрови водачи. Голяма част от тях са затворили обектите си, с цел да участват на събитието пред Областната администрация, с цел да изразят недоволството си.

Около 15:10 ч. пристигна и ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов. На въпрос на Флагман.бг мощният летен сезон няма ли да компенсира загубите в сектора, Алибегов отговори: " Силен беше единствено месец август, няма по какъв начин един месец да компенсира година и половина ".

Сред протестиращите е и Георги Мицов - управител в туризма. 

Той разгласи, че поддържа сътрудниците си от ресторантьорския бизнес и упорства наредбите да бъдат поправени. 

„ Те лимитират правото на труд на сътрудниците. Ние също желаеме спокоен живот. Нас ни има, ние сме тук и не сме врагове “, сподели той пред Флагман.бг.

На митинга има мощно софийско присъединяване. Павлин Петров - член на ВАЗ, е категоричен, че ограниченията, които лимитират работата им, увеличените цени на тока и предстоящата инфлация ще доведат до злополука на българската стопанска система.

Точно в 15:35 ч. стартира и шествието на недоволството. Протестиращите потеглиха по ул. " Александровска ", на " ревизия ", с цел да видят кои обекти работят и кои не, след което ще се върнат на пл. " Атанас Сиреков " пред Община Бургас. 

Заведенията, които не са затворили през днешния ден, биват приканвани да се присъединят към митинга. 



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР