Кадър Димитър Пецов ФБНатискът на властта на журналистът и граждански

...
Кадър Димитър Пецов ФБНатискът на властта на журналистът и граждански
Коментари Харесай

Журналистът Димитър Пецов от Силистра, който беше съблечен гол в полицията: Имам си работа с организирана престъпна група

Кадър Димитър Пецов ФБ

Натискът на властта на журналистът и цивилен деятел Димитър Пецов се възобнови. 

През май месец след последното си присъединяване в ефира на Милен Цветков той бе задържан и без дрехи гол в полицията. В предаването Пецов описа за разказа за смущаващи покупко-продажби на Община Силистра с кмет на ГЕРБ по време на изключителното състояние, с които се заобикаля Закона за публичните поръчки.

Димитър Пецов е публицист от Силистра. Носител е на две награди „ Златен ключ “ в категорията „ Гражданин, най-активно употребявал правата си по Закон за достъп до социална информация “, което е невиждано за България.  

Ето какво написа Пецов във Facebook

" АКО ИМА СЛЕДИ Пожарна охрана ПАКЕТИТЕ ОТ МЪНЧИТО, ТОЙ ТРЯБВА ДА Е В АРЕСТА, А НЕ ДА Гражданско отделение ИЗПОЛЗВАТЕ КАТО СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ МЕНЕ На 16-ти октомври бях свикан в полицията за очна ставка – среща със очевидец, с който полицията и прокуратурата считат да потвърждават моята виновност по отношение на откритите в колата ми на 2-ри май тази година опиати, за които аз настоявам че са подхвърлени. КОЙ, мислите, се появява като очевидец? Появява се небезизвестния наш съгражданин Марин Игнатов, с прякор Мънчито. В линка повече за това с какво е прочут

Очна ставка се назначава, когато има основни несъгласия сред обясненията на обвинения и показанията на очевидеца. И тук съгласно мен липсваше такова съображение – той се появява в някакъв късен стадий – след няколко месеца и твърди неща, за които аз изобщо не съм давал по-рано пояснения. Срещнал съм го бил в града, при започване на май, споделя Марин, на ДАП, предложил съм му общително да купи от мене наркотици(което допуска да сме имали доста положителни отношения), той показал интерес и пристигнал след това с колата си вечерта в кв.Изток(може би към блока ми), аз съм извадил пакет с опиати като сергия пред него – той огледал - пипнал тук, пипнал там, харесал си две пакетчета, взел си, някои ги върнал назад, другите аз съм си ги бил прибрал в пакета. Платил ми. Подробно разказва същия пакет, със същото наличие на типове опиати, изваден след това при претърсването от колата ми. Толкова в детайли разказа пакетите и кесиите, в които бяха обгърнати и открити след това от служителите на реда, като че ли той ги е редил. Аз от своя страна при договорката съм бил с ръкавици (залепени дори с тиксо за ръцете ми), което му направило доста мощно усещане, но мислел че е поради Ковида (само дето скафандър съм нямал). А пък той наивника пипал с голи ръце пакетите. Само дето не изкрещя „ Ето по тази причина има следи от мене върху пакетите, а пък от него няма! “. Специално внимание отдели да се разбере, че е пипал и манипулирал с ръцете си пакетите. Тука и олигофрен би трябвало да може да стигне до заключението, че като е правил това, е разумно да остави следи по някои пакети. И е разумно да се допусне, че в случай че са излезли вероятно негови следи след това от извършени експертизи – ДНК, отпечатъци и така нататък те да са били оставени точно по този метод. Демек той е единствено наркоман, който е станал жертва на обстановката и на остроумен дилър. А пък от мене, в случай че не са излезли никакви следи, то е тъй като точно съм пипал като експерт - с ръкавици. Цялата тази мелодрама, по какъв начин е станал жертва на изпечения дилър Пецов, продал му от фамозния пакет преди да го заловен, Мънчито я описа съвсем през сълзи на очите си… и аз аха-аха да посегна да извадя и да му дам… носна кърпичка, да си изтрие сълзите и сополите.

Публикувам това, макар последствията, тъй като считам, че ставам жертва на втора режисура с присъединяване на хората, организирали първата, само че към този момент в друга роля.

Мънчито би трябвало да бъде разпитван за това каква му е ролята в постановката против мене, а не дали съм се срещал с него да му продавам опиати. Тази история, че аз съм му продал опиати и че той е моя наивна жертва, звучи по-невероятно и от пакета, открит в колата ми. Това е негова защитна теза, и се прави опит да се употребява като обвиняване против мене. Нещата стартират да се трансформират във фарс, в трагикомедия с присъединяване на Марин Мънчито в ролята на изнасилената хленчеща девственица. Самото следствие се трансформира в режисура.

Той би трябвало да бъде разпитван като очевидец или причинител на друго закононарушение – да е снабдил пакета за постановката, да го е поставил той самия, с цел да бъда след това хванат, да е взел участие в проведена незаконна група дружно с други хора т.н…после за лъжесвидетелстване, набеждаване. Но всичко се върти към доказването или отхвърлянето на моята виновност. А той е единствено очевидец, който твърди, че аз съм долнокачествен наркодилър. И това е без никакви последствия за него. Обратното, настойчиво се търсят доказателства, че аз освен съм държал опиати, каквото ми е обвиняването, ами съм ги и разпространявал. И по тази причина се употребява Марин Мънчито!!!

Марин Игнатов не го познавам персонално и в никакъв случай не съм имал работа с него. Дори образно, физически за първи път го видях в кабинета за разпит и разбрах, че е той. Това е очевидецът на полицията и прокуратурата - Марин Мънчито. Случващото се е толкоз скандално и възмутително, че аз реших, че ще изгубя повече, в случай че не му дам гласност. Защото за мене е по- значимо да се разкрие истината, а не дали ще бъда оневинен или наказан. Дори да бъда оневинен, истината отново може да не се разкрие. Защото желая да бъдат разкрити причинителите на тази режисура, която може да бъде направена против всеки един жител. Призовавам, в случай че някой от жителите има информация за съпричастност на Мънчито и други хора (включително полицаи) в постановката с откритите опиати в колата ми, да се свърже с мене. Очевидно имаме работа с проведена незаконна група и всеки може да им стане жертва на постановките.



Ето и какво описа Пецов през май за ареста си

Ето какво още разкрива самият журналист на профила си във Facebook:

„ СЪОБЩАВАМ ФАКТИТЕ

Вчера към 18.00 часа бях на път с колата си към „ Меджиди табия “. Изведнъж на кръстовището на ул. „ Петър Мутафчиев “ в Силистр,  преди да завия към Новия стадион, чух полицейска сирена зад себе. Отбих покрай автоцентър Фаворит. Мислех, че съм нарушил разпоредбите за придвижване. Дойде служител на реда и ми изиска документите за инспекция, след това ми изиска застрахователната лавица на колата, след това и талона за годишен механически преглед… Оказах се безупречен писмено. После идва още един служител на реда и се показва като контрольор от Криминална полиция. Почва нещо да ми светва в посока, че съм написал нещо, което е всяло суматоха и блъсканица. Не съм сюрпризиран от тези дейности по принцип, тъй като съм ги провокирал и с въпросите си, които скоро насочих със заявление по ЗДОИ към шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи – за това кой е анонимния пазител на полицията при изключителното състояние.

После те ми споделят, че би трябвало да отида с тях в РПУ – Силистра и да ги последвам с колата. Един от служителите на реда, обаче, се качи в моята кола и седна до мене на предната седалка. Така изминахме двамата дистанцията по цялата ул. Македония до РПУ-Силистра, като през цялото време служителят на реда се опитваше да ми отвлича вниманието с въпроси дали съм обезпокоен и други сходни. Паркирахме пред РПУ и те ми споделят, че би трябвало да направят претърсване на автомобила.

След малко почват да претърсват и на 30 секунда от претърсването откриха в задния джоб на шофьорската седалка нещо увито в черна торбичка. И почват да ме питат без да са го отворили и видели самите те:  “Какво е това, господин Пецов? “, единият споделя, “Г-н Пецов, Вие сякаш сте състезател, а с какви неща се занимавате? “, споделя другия… и „ Как е попаднало това в автомобила, господин Пецов? “ … „ Те нещата са ясни… “ и така нататък

Те даже не са отворили да видят пакета какво има вътре и разясняват, вършат заключения. И аз не знам също какво има, само че почва да ми се обяснява към този момент обстановката. Отдалече се виждаха някакви листа, опаковани в найлонова транспарантна торбичка и от горната страна още една черна найлонова торбичка. Взеха опакованото и го занесоха някъде горе в кабинетите, извикаха дознателка и поемни лица. Качихме се в един кабинет и почнаха да вършат полеви тест и списък на нещата, които са опаковани в кесията. Като наличие това беше: 11.7 гр. екстази, 7,2 гр. Хероин, 13 гр. Амфетамин и 7.2 гр. Канабис.

Докато описваха ме питаха какво е това, а аз им отговарях да не ме питат, а да си кара по сюжета. После ми вършиха персонален обиск, събличах се чисто гол. И бях арестуван за 24 часа, член 72 от ЗМВР по отношение на чл.354а ал3 от Наказателен кодекс, а през днешния ден ме освободиха.

И за мене нещата са ясни. За мене това е една долнопробна ченгеджийска режисура, която обслужва нечии ползи, и с която целят да ме набедят и отстранят, тъй като очевидно преча в последно време. Признавам, напоследък бях доста деен. А за опиатите желая да кажа, че аз през живота освен не съм опитвал, само че и не съм не съм виждал опиати. Дори не пуша. И като измислят такива постановки, най-малко да бъде нещо правдиво – аз имам доста особености и дефекти, само че тъкмо с опиати в никакъв случай не съм се занимавал. Да, чисто официално поставили сте ги там, след това си ги намерихте и си разигравате полицейското театро. Не можете да хванете същинските бандити, тръгнахте да мачкате цивилен деятели по един доста обикновен метод. Искам да ви кажа, че аз не се сломявам по този начин елементарно. “

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР