Кадър БулфотоТвърде цинично е да бъде продавано медийно пространство на

...
Кадър БулфотоТвърде цинично е да бъде продавано медийно пространство на
Коментари Харесай

Европейски медии отказаха на Орбан да пуснат негова платена статия и му отговориха: Никое правителство не трябва да диктува как да се говори за любовта

Кадър Булфото

" Твърде цинично е да бъде продавано медийно пространство на държавен началник, който е лимитирал свободната преса в страната си ", разгласи основен редактор

Виктор Орбан и Унгария се превърнаха в черната овца на Европа поради антиевропейската си политика и директната си интервенция със закони в персоналния живот на хората. 

Белгийският вестник " Стандард ", който отхвърли да препечата публикацията, разгласява във вторник на цяла страница отговор на изказванията на Орбан. " Уважаеми Виктор Орбан, законите в никакъв случай не трябва да вършат разлика сред един или различен тип обич. Никое държавно управление не би трябвало да диктува по какъв начин да се приказва за любовта ", се споделя в текста на публикацията, който е оповестен на фона на цветовете на дъгата.

Вестник " Таймс ъв Малта " се причисли към още няколко европейски вестника, отказали настояването на унгарското държавно управление да разгласяват заплатен авторски материал на цяла страница, излагащ визията на премиера Виктор Орбан за бъдещето на Европейския съюз, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Редица издания от цяла Европа поместиха публикацията - преведена на локалните езици - в седмицата, в която унгарското държавно управление беше подложено на рецензии поради признат през юни законопроект, който доста европейски водачи осъдиха като офанзива против правата на ЛГБТ общността.

Днес " Таймс ъв Малта " написа, че публикуването на публикацията на Орбан ще трансформира вестника в " инструмент за пропагандиране на всичко, което опонира на свободата на печата ", и дефинира Орбан като министър председател, който е " лимитирал публицистите, демокрацията, върховенството на закона и други човешки права ".

Вестникът назовава скорошния маджарски законопроект, който не разрешава да се демонстрира на малолетни всякакво наличие, обвързвано с хомосексулизъм или промяна на пола във филми, телевизионни излъчвания и стратегии за полово обучение в учебните заведения, " крещящо нарушаване на човешки права от страна от Европейски Съюз ".

В публикацията, която беше оповестена във Франция, Испания, Чехия и други страни, Орбан твърди, че " в Брюксел градят супердържава " и че европейската интеграция е " средство, а не цел ". " Казваме не на европейска империя ", се показва в една от изложените в материала седем точки.

Орбан назовава също по този начин Европейския парламент " задънена улица " и подлага на критика остро неправителствените организации, че имат прекалено въздействие върху правенето на политика. Орбан приканва и за присъединението на Сърбия към 27-членния блок.

Белгийският вестник " Стандард ", който отхвърли да препечата публикацията, разгласява във вторник на цяла страница отговор на изказванията на Орбан.

" Уважаеми Виктор Орбан, законите в никакъв случай не трябва да вършат разлика сред един или различен тип обич. Никое държавно управление не би трябвало да диктува по какъв начин да се приказва за любовта ", се споделя в текста на публикацията, който е оповестен на фона на цветовете на дъгата.

Карел Верхувен, основният редактор на изданието, написа в съпътстващо обръщение на уеб страницата на вестника, че ще бъде " прекомерно цинично да бъде продавано медийно пространство на държавен началник, който е лимитирал свободната преса в страната си ".

Белгийските вестници " Либр Белжик " и " Морген " също отхвърлиха да поместят публикацията. Главният редактор на шведския " Дагенс нюхетер " Петер Володарски написа в Туитър, че изданието е помолило вместо това за изявление с Орбан, само че не е получило отговор.

Петер Фелман, основен редактор на шведския ежедневник " Дагенс индустри ", който разгласява публикацията на Орбан, съобщи през днешния ден пред шведската телевизия, че това е било " мъчно решение, само че това е демократичен вестник, който пази свободата на словото ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР