кадър bTVТри държави - България, Хърватия и Кипър, не са

...
кадър bTVТри държави - България, Хърватия и Кипър, не са
Коментари Харесай

Радан Кънев: Правителството съзнателно не е поискало от ЕС помощ за самоосигуряващите се, а има такава възможност

кадър bTV

Три страни - България, Хърватия и Кипър, не са присъединили поддръжка за самонаетите в поръчките си за поддръжка по SURE -  Европейски инструмент за краткотрайна поддръжка за намаляване на рисковете от безработица при изключителна обстановка  с бюджет от 100 милиарда евро. Това се споделя в известие на Европейската конфедерация на синдикатите (ETUC), представено от евродепутата от ДБ/ЕНП Радан Кънев. 

" Българското държавно управление умишлено не се е възползвало от опцията да поддържа самоосигуряващите се лица с европейски средства. А инструментът категорично дава такава опция ", разяснява той във Facebook.

" Самонаетите, в това число притежатели на дребен и фамилен бизнес, свободни специалности, дребни търговци и занаятчии, са измежду най-засегнатите от пандемията и здравните ограничения против нея. Някои страни са присъединили в проектите си всички самонаети лица, други - единствено директно засегнатите (туризъм, заведения за хранене и т.н.). Нашето държавно управление обаче (и не за първи път) подценява тази значима социална група. Така беше напролет, по този начин е и в този момент... ", прибавя Кънев.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР