Кадър бТВТенденцията е сравнително благоприятна, но проблемът с пандемията от

...
Кадър бТВТенденцията е сравнително благоприятна, но проблемът с пандемията от
Коментари Харесай

Доц. д-р Ангел Кунчев: Карантината пада през юни

Кадър бТВ

Тенденцията е относително удобна, само че казусът с пандемията от COVID-19 не е решен. Плаши ме психическата конфигурация, че всичко е минало. Не бива да изпадаме в обстановка да изпуснем нещата. Това съобщи съпредседателят на Националния действен щаб и основен държавен здравен контрольор доцент д-р Ангел Кунчев в предаването " Лице в лице " по БТВ, съобщи вести.бг.

Той добави, че се търси баланс при отпущането на ограниченията.

" Нямаше логичност да стопираме работата на магазините, тъй като разликата не е огромна. Важно е да се носят маски, да се съблюдава добра персонална хигиена, да не се позволява скупчване на доста хора ", акцентира той.

Доц. Кунчев разяснява, че отварянето на детските градини ще е глътка въздух за родителите. Той сподели, че в началото групите ще са дребни.

" По-трудно ще е. Най-много гледаме да пазим обществените домове, тъй като там рискът е доста огромен. Хората, които контактуват с доста хора, също може да са преносители на болест. При позитивен случай, ще се карантинира. След това ще се дезинфекцира, само че и ще се вършат проучване. Рискът за децата е дребен. Трябва да се съблюдават разпоредбите ", сподели доктор Кунчев.

Той акцентира, че ще се стремят да понижат до най-малко риска от заразяване. „ Детските градини няма да стартират на 100%. Групите ще са дребни. Едно 30-40% от родителите няма да пуснат децата си “, разяснява още той.

„ При някои от процедурите във фитнесите, има скупчване на хора. Това ни притесняваше. Но откакто пуснахме басейните, това отпада. Ако се съблюдава физическото разстояние, съблюдава се добра хигиена и се прави постоянна дезинфекции, няма да е проблем. От това, по какъв начин се развиват нещата, ще решим дали да се отворят “, разкри държавният здравен контрольор.

Според него все още обстановката е динамична. „ Има лечебни заведения у нас, в които няма къде да се одобряват пациенти. Ситуацията в село Ясеновец също се усложнява. Там регистрирахме 13 заболели. Може да се стигне до стягане на ограниченията “, разясни той.

„ Вече доближаваме 200 тестувани с PCR тест. Започваме да тестуваме и произволите хора в Пловдив. измежду тях ще има и медицински личен състав. Не чакам да има огромен %. Трябват ни още малко наблюдения на вируса. COVID-19 се развива по-различно от предстоящото. Продължаваме да намираме хора, които са преболедували, само че не развиват имунитет. Очакваме през есента вируса да отстъпи място на ентровирусите. Очаквам, че при започване на зимата ще има нова циркулация на вируса. Като че ли патогенността му малко понижава. Агресивността му отслабва при всеки идващ инфектиран. Прогнозата ми е, че ще имаме едно лято с по-малко ентероколити, защото се научихме да съблюдаваме по-добра персонална хигиена “, сподели доц. Ангел Кунчев.

" Оптимист съм, че през юни карантината няма да я има. Първата стъпка ще е на районно равнище, по-късно и в целия свят. Животът би трябвало да продължи. Нормалното развиване е бариерите да паднат, само че е нужно да има добра система на надзор, с цел да хващаме по-рано инфектираните ", посочи доктор Кунчев.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР