Кадър: БТВСкандал се разрази в ефира на БТВ заради обидно

...
Кадър: БТВСкандал се разрази в ефира на БТВ заради обидно
Коментари Харесай

Застраховател и експерт се караха за пари пред близки на загиналите край Своге

Кадър: БТВ

Скандал се развихри в ефира на БТВ поради обидно ниските компенсации, изплатени за починалите при автобусната злополука край Своге, която лиши живота на 20 души. Близки на жертвите са получили по 10 лв. от компанията, в която са били застраховани местата в рейса.

От застрахователната компания разясняват, че рейсът на процедура не е правил публичен транспорт, каквото е условието на застраховката. Липсват и документи, въз основата на които да се заплати. Определят протичащото се като " шантаж " и прибавят, че даже някои документи са били фалшифицирани.

От Асоциацията на потърпевшите при произшествия разясниха, че в случай че има нарушавания на пътния лист или на други транспортни разпореждания, с това би трябвало да се заеме „ Автомобилна администрация ”. Не би трябвало да основава проблем за заплащането по годна лавица.

Аргументът, че няма прибавен пътен лист към документите, са безумни. Те са били пропити с кръв и по тази причина са приложени копия. Ако беше изгорен рейса, отново ли щяхте да търсите лист?, обърна се ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров към застрахователя.

„ Пътният лист не покрива маршрута, описите не са настоящи. Не са показани документи, които се изискват по кодекса, с цел да е ясно, че има публичен транспорт. Ние сме уверени в своята справедливост ”, сподели Стоян Проданов, изпълнителен шеф на „ Бул Инс ”.

Ние сме изискали документи от прокуратурата и следствието и те са ни предоставени. Но не доказвано съществуването на публичен транспорт. Не са спазени условията. Това сподели Стоян Проданов, изп. шеф на " Бул Инс ".

„ Целта е да не се заплаща и да се отиде на дело. Нещата ще се протакат още една година “, предвижда Тодоров.

„ Подложени сме на напън и шантаж от представители на Асоциацията на потърпевшите при произшествия. Бяхме заплашвани, че всичко ще бъде отразено медийно и това се случва в този момент преди изборите. Имаше и очевидци “, отвърна изп. шеф на " Бул Инс ".

„ Ако в този момент се изплатят тези 50 000 лв. и след това се потвърдят несъответствия, няма да можем да си възстановим сумите “, съобщи Проданов.

Застрахователят научи и че  ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия обезпечил правна отбрана на околните на умрелите в жестоката злополука край Своге.

Владимир Тодоров акцентира, че са били  първите, които са оказали помощ на потърпевшите хора и са им помогнали да съберат нужните документи.

„ Ежедневно се срещаме с нещастията на доста хора. За последната година сме изплатили компенсации за над един милион лв.. Смъртта е положение, което няма финансова равноценност “, сподели още застрахователят.

Междувременно Комисията за финансов контрол разгласи, че против застрахователното сдружение към този момент са приложени принудителни административни ограничения да изплатят обезщетение от по 50 000 лева, само че сдружението ги апелира пред Административния съд. По още четири тъжби следва да бъдат издадени такива ограничения идната седмица.

Изплащането на сумата от 10 лева обезщетение за пасажер в авариралото транспортно средство е незаконно, тъй като законът категорично е планувал минимална сума от 50 000 лева за всеки пасажер, смятат от Комисията за финансов контрол.

Документите, показани дружно със завеждане на претенциите, изцяло откриват основанието за погашение на застрахователното обезщетение, безапелационни са от комисията.

Наследниците на починалите в злополуката, както и тези, които бяха ранени, не са получили и пари по застраховката „ Гражданска отговорност ”. Тя е към друга компания и с цел да се стигне до заплащане, би трябвало да има и правосъдно решение. По закон застраховката „ Злополука ” за пасажерите е 50 000 лева за умрял, които се разпределят сред неговите наследници. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР