Кадър: БТВСергей Станишев коментира в Тази сутрин по БТВ решението

...
Кадър: БТВСергей Станишев коментира в Тази сутрин по БТВ решението
Коментари Харесай

Току що в ефира: Сергей Станишев обяви кога България влиза в Шенген по всички граници, а за Нинова каза...

Кадър: БТВ

Сергей Станишев разяснява в „ Тази заран ” по БТВ решението на Европейската комисия да одобри с болшинство отчетите на България и Румъния за приемане на двете страни в Шенген по всички граници – въздух, суша и вода.

Ето по-интересното от това, което сподели Сергей Станишев:

„ Двойният стандарт към нас идва от политическата обстановка на обособени страни в Европейски Съюз. Този отчет е много своевременен, защото България получава нов инструмент за напън в Европейски Съюз. Две от трите институции с изрично болшинство обявиха на съвета: „ Изпълнете европейските правила, прекратете с двойния стандарт и приемете България в Шенген по всички граници. ”

Мисля, че това е допустимо в границите на 2019 година, в случай че си свършим работата. Каквото се желае от Европейския парламент, всичко е направено. Но, в случай че кажем, че сме слаби, никой няма да ни чуе, би трябвало да поставим старания. ”

Станишев призна още, че през вчерашния ден е получил писмо от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, подписано от Корнелия Нинова, с което го поздравявят за преизбирането му за президент на ПЕС.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР