Кадър: БТВВлачиха ме 50 метра по гръб. Когато попитах защо

...
Кадър: БТВВлачиха ме 50 метра по гръб. Когато попитах защо
Коментари Харесай

Пострадал при протестите: Влачиха ме 50 метра по гръб, не ми сложиха белезници, един полицай ме удряше силно в левия бъбрек

Кадър: БТВ

" Влачиха ме 50 метра по тил. Когато попитах за какво снимат приятелката ми, за отговор получих 2-3 мощни настъпвания по гърба ".

Това описа пред Би Ти Ви Антон Николов, следващият потърпевш младеж при митингите на 10-ти и против 11-и юли т.г., който бе арестуван в полицията и прекара една нощ там дружно със студента Евгени Марчев, учещ право в Хага, написа epicenter.bg.

Николов е другар на Цвети, единственото арестувано момиче във въпросната нощ, за което Марчев описа, че служители на реда са я снимали с разкрита гръд в резултат на влаченето за косата.

" Тя беше влачена по земята по ужасяващ метод. Момичето беше с разголена гръд от самото влачене и тогава служителят на реда стартира да я гали по косата и да я снима. До мен беше приятелят й Антон, по-късно бяхме дружно в килията – той мъчно можеше да си откри място довечера. Това е голямо оскърбление ", описа преди седмица Марчев пред Би Ти Ви.

Днес Антон Николов уточни, че сега приятелката му е добре физически, попреминали са й ударите по главата и цицината на челото.

Николов описа, че откакто служителите на реда са хванали първия от младежите (по негови мемоари това е Георги), Цвети е била шокирана от видяното и е почнала прочувствено да пита служителите на реда за какво го вършат и по какъв начин може да се отнасят по този метод. Двамата са били на 3-5 метра разстояние един от различен, като първо служителите на реда са хванали Цвети. Минути по-късно, до момента в който той се е разсеял - гледал си в телефона - получил първия удар в стомаха.

" Влачиха ме 50 метра по тил, до момента в който стигнаха до колоните (до Министерски съвет - бел.ред.), описа Николов, който е управител в ИТ компания.

По думите му служителите на реда не са му поставили белезници, а един от тях е бил изключително " съдбоносен " да го удря мощно в левия бъбрек.

Със студента Евгени Марчев той е лежал в полицията към 10 часа - до 9:30 сутринта на 11-и юли, когато Марчев е бил заведен в " Пирогов ", като многократно е казвал, че не му стига въздухът и е затруднено дишането му. " Видях удари по тила му, по лицето му не се виждаха ", уточни Николов.

" С периферното си зрение видях по какъв начин влачат Цвети за косата и за потника. После я задържаха до колоните. Презрамката й се беше разместила от влаченето, тя беше със спортни облекла - спортно бюстие и чеп, нямаше никакви предмети в себе си, не беше опасност за служителите на реда ", описа още Антон Николов.

По думите му той видял светкавицата от фотографията, която служителите на реда са създали на приятелката му, след което той се обърнал ядосан с въпроса: " Защо я снимате? ". " За отговор получих 2-3 мощни настъпвания по гърба, без думи ", сподели той.

Николов бе безапелационен, че по никакъв метод не е бил нападателен към служителите на реда, в противен случай - самият той е видял по какъв начин избрани лица хвърлят бутилки към тях, а един от тях даже изкъртил пътен знак.

" Бяхме на неприятното място в неприятния миг - сред провокаторите и полицията ", е обяснението му за полицейския побой. Към полицията той се обърна с думите, че хората не са техен зложелател, а към жителите - че полицията не е техен зложелател.

След присъединяване си по Би Ти Ви младежът съобщи, че отива непосредствено на митингите в центъра на столицата.

По-рано Би Ти Ви сподели съдебно-медицинското уверение на Евгени Марчев, което свидетелства за голям брой контузии. Част от констатациите на правосъден доктор в Александровска болница са за оттоци в региона на главата, кръвонасядания в региона на гръдния панер с " изразена болкова симптоматика в същата област ", по рамото и бедрото, голям брой охлузвания по цялото тяло.

Според удостоверението травматичните увреждания са получени в следствие от действието на твърди тъпи предмети по механизма на удар или върху такива и могат да се получат по времето и метода, по който ги разказва Марчев. Причинили са му краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота, написа още в заключението на лекаря.

Преди 2 дни самият Марчев описа пред Би Ти Ви потресаващи детайлности за вечерта на 10 срещи 11 юли, когато бе брутално пребит от служители на реда. " Чух един глас - “хващай го тоя ”. Издърпаха ме от живата верига, повалиха ме в героичен жанр обратно, паднах странично. Ударих си главата. Над мен застана еднообразен без маска и без каска, кой ми нанесе два или три удара в брадата. Това бяха мощни удари.

Първоначално не припаднах, само че ударите продължиха. Тук изгубих схващане. Те евентуално взеха решение, че отхвърлям да им спомагам. Опитаха се да ме вдигнат, само че аз не можах да се задържа на крайници. Влачиха ме и още веднъж ме удряха - в бъбреците, в гърба, в главата. Крещях за помощ с вярата някой от техните сътрудници да се отзове, само че нищо такова не се случи. Довлачиха ме зад колоните, тогава един от управителните служители на реда сподели: " Бийте ги, до момента в който не им се сложат белезниците! ", описа той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР