кадър: БНТЗаместник-министърът на финансите Маринела Петрова коментира актуалната ситуация у

...
кадър: БНТЗаместник-министърът на финансите Маринела Петрова коментира актуалната ситуация у
Коментари Харесай

Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова: Не можем да живеем в тази ситуация със старите методи

кадър: Българска национална телевизия

Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова разяснява настоящата обстановка у нас. Тя бе посетител в " Панорама " довечера. 

България може да се подреди на едно от най-хубавите места в Европа по недостиг. Това разяснява заместник-министър на финансите Маринела Петрова, като се базира на пролетната прогноза на Европейска комисия за това какви дефицити са планували страните от Европейски Съюз за справяне с рецесията през 2020 година.

По думите на Маринела Петрова, България може да заеме към 5-6-о място с този недостиг при променения за закон за бюджета за 2020 година.

" Бяхме най-големите скъперници допреди няколко седмици и бяхме единствената страна, която нямаше да влезе в процедура да наруши 3-процентното дефицитно предписание. Сега с измененията в закона за бюджета за 2021 година ние влизаме в една по-естествена среда, в която са и другите страни ", посочи Петрова.

Според нея бюджета за 2021 година не е на огромното харчене.

" Бих го нарекла друг бюджет спрямо последните близо 20 години този бюджет е друг. Само че времената също са разнообразни. Не можем да живеем в тази обстановка със старите способи. И в региона на финансите, в това число и в бюджета се нуждаем от смяна ", добави Петрова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР