Кадър: БНТСЗО има много ясни предписания как се разхлабват мерки

...
Кадър: БНТСЗО има много ясни предписания как се разхлабват мерки
Коментари Харесай

Доц. Околийски: Грешно е, че с идването на лятото вирусът ще изчезне

Кадър: Българска национална телевизия

СЗО има доста ясни наставления по какъв начин се разхлабват ограничения - това би трябвало да става мярка по размер, и едно от най-важните неща, за които по-малко сме говорили, е връзката на риска - обществото да бъде въвлечено в полемиката за това за какво се разхлабват ограничения или пък за какво се връщат назад.

Това, което се следи в последно време, е неналичието на такава връзка с хората. И това от теоретическа и от практическа позиция води до едно нараснало съмнение към тези ограничения, съобщи пред Българска национална телевизия доктор Михаил Околийски, който е представляващият офиса на Световната здравна организация в България.

Според него би трябвало да има един непрекъснат диалог, разговор. " Представителите на бизнеса не са по-важни от публичното здраве. И това, което се употребява като мотив за отварянето на нощните заведения, че по този начин и по този начин хората влизат в по-интензивен контакт един с различен, не е изключително годно, тъй като в нощните заведения изключително след едно несъмнено време човек занемарява дори да е имал някаква концепция за протективно държание и в действителност по този метод не се оказва помощ на битката с COVID-19 ", безапелационен беше доцент Околийски.

Скептицизмът у хората той си изяснява преди всичко с неслучващата се връзка на риска, и второ: с умората в хората и търсенето на излаз от цялата тази обстановка, пренасищането с послания, с старания.

" Много хора неправилно си помислиха, че с идването на лятото вирусът ще изчезне, а се случва тъкмо противоположното и това е мъчно да се асимилира от човешкото схващане. Може би най-лошото следва, по тази причина СЗО се пробва по един напълно разумен метод да показа тази информация с хората, само че се сблъсква с едно предпочитание към този момент всичко да е минало ", разяснява доцентът.

Според него, това е пожелателно мислене и резултатът му е, че в доста страни от балканския район, да вземем за пример, в Западните Балкани има доста интензивно увеличение на новодиагностицираните, само че това се разпростира най-много в Съединени американски щати и Латинска Америка, където за последната седмица случаите са се нараснали с 50%.

На въпроса ще се съблюдава ли прецизно въвеждането на нови ограничения, както това ставаше през март, той отговори по този начин: " Винаги ще има хора, които съблюдават ограниченията. И други, които подценяват риска, изключително младежи, които мислят, че ще прекарат болестта по-леко, само че не помнят, че прибирайки се у дома, се срещат с по-възрастните си родственици и ги вкарват в един доста огромен риск ".

Той предизвести, че есента се чака и сезонен грип, и би трябвало популацията да се имунизира. " Хората би трябвало да са подготвени да се имунизират, следим в същия миг кресливи групи от антиваксъри ", разяснява доцент Околийски. Според него имунизацията против сезонния грип ще помогне в битката с ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР