Кадър БНТМного е трудно и бавно да се създаде лекарство

...
Кадър БНТМного е трудно и бавно да се създаде лекарство
Коментари Харесай

Проф. Георги Момеков: Много е трудно да се създаде лекарство за новия коронавирус

Кадър Българска национална телевизия

Много е мъчно и постепенно да се сътвори лекарство за новия ковид, тъй като актуалните способи изискват да се създадат клинични опити. Най-вероятно скоро няма да има етиологично лечение на тази зараза. Това съобщи председателаят на Българското научно сдружение по фармация проф. Георги Момеков в ефира на Българска национална телевизия, съобщи вести.бг.

„ Епидемиологичните мерки, които се подхващат против разпространяването на болестта  в този момент са доста значими. Този вирус е със смърност към 2%, само че една бързо направена ваксина, може да вземе повече жертви “, предизвести той.

Според него ограниченията, които досега СЗО подхваща, са съответни. „ Световните специалисти реагираха много скоростно. Китайските управляващи – също “, стана ясно от думите му.

„ Все още се знае прекомерно малко за биологията на вируса и метода му на разпространяване. Вирусите са с наноразмери, маската е значима за инфектираните хора, с цел да се популяризират по-малко патогени. Не може да се успокояваме, че маската защищава на 100%, стана ясно от думите му. Този вирус има фосфолипидна отбивка, която се измива с дезинфектанти. Това демонстрира, че положителната хигиена е извънредно значима “, подчерта проф. Георги Момеков.

„ Препоръките на здравните специалисти са по-важни от взимането на имуностимуланти. Хората би трябвало да знаят, че има удобни резултати, само че не ни дава изключителна отбрана. Вирусите са елементарни организми. Те са на границата сред живата и неживата природа. Опасно е когато мутират. Те не се въздействат от антибиотиците “, предизвести експертът.

Лекарят съобщи, че е сюрпризиран, че хората търсят ваксина против новия вирус, само че не и против грип, който сега провокира зараза и всяка година взима хиляди жертви.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР